Drašković: Nadao sam se da će Jugoslavija opstati

„Kad je Tito umro, Jugoslavija je ostala bez jedne noge“

10.3.2013.
14:37
VOYO logo

Predsednik SPO Vuk Drašković izjavio je da se nadao da će opstati Jugoslavija, ali ona je počivala na kultu Broza Tita i njegovoj kotroli službi i partije.

- Nadao sam se da će opstati Jugoslavija. Ali znao sam da je ona od 1945 počivala samo na dve noge. U obe su ugrađene mine sa daljinskim paljenjem. Prva noga je Tito sam, njegov apsolutizam i harizma, a druga njegova komunistička vlast, službe bezbednosti i vojska. Kad je on umro, Jugoslavija je ostala bez jedne noge - rekao je Drašković na Prvoj TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuk Drašković govorio je i o vođama u Srbiji na Prvoj televiziji u emisiji "Stav Srbije".

- U meni je gorela neka nada da će to biti povod za preustrojstvo Jugoslavije i okretanje strateškoj putokaza ka Evropskoj zajedinici, i da će to biti signal Srbiji kao vodećoj državi u okviru Jugoslavije da se okrene prekomunističkoj tradiciji. Dugo se nije verovalo da je Tito umro - rekao je Drašković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Ugo Čavesu, Drašković je naveo da on nije imao dlake na jeziku prema SAD, ali da nije smeo isto da se ponaša prema Kini, Iranu ili Belorusiji.

- Ja sam sedeo u sali Generalne skupštine kada je on održao govor, kada je kadio da istera američku satanu. To je održao u sred SAD. Kako bi drug Čaves prošao da je to isto što je rekao za predsednika SAD rekao u Iranu, ili u Moskvu za Putina, ili u Kini za njihovog predsednika. On je iza sebe imao naftu, a zaljubljenici u takve lidere i takve ideologije kod nas nemaju naftu - zaključio je Drašković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo