upozorenje svima / Dramatična ispovijest mladića iz Pule: 'Zarazio me partner, ali kaže da će i dalje biti s drugima bez zaštite'

Image
Foto: Shutterstock

Tvrdi da je virus “zaradio” od bivšeg partnera iz Pazina koji ne želi priznati da ima bolest

8.4.2019.
8:41
Shutterstock
VOYO logo

Puljanin Goran Mijuković, koji će sutra napuniti 29 godina, odlučio je javnosti reći da je zaražen HIV-om te upozoriti sve ostale da budu oprezni i da se redovno testiraju.

Vjeruje da bi svojim izlaskom u javnost mogao pomoći drugima i upozoriti ih na ovu bolest. Tvrdi da je virus “zaradio” od bivšeg partnera iz Pazina koji ne želi priznati da ima bolest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bio sam na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” gdje sam obavio sva testiranja, i 2. travnja dobio sam nalaze koji su mi potvrdili da sam HIV pozitivan. Bio sam u velikom šoku kada sam to saznao, iako sam znao da s mojim zdravljem već neko vrijeme nešto nije u redu. To je samo potvrdilo moju sumnju. I sada još ne mogu vjerovati što me je snašlo“, kazao je za Jutarnji list ovaj nezaposleni mladić koji je inače po struci pomoćni kuhar.

Prve simptome bolesti osjetio je još sredinom prošle godine, ali nije znao što mu je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Počeli su me boljeti mišići, smršavio sam. Svi su mi rekli da sam se promijenio. Osjećao sam stalno umor. Osim toga, po koži su mi se pojavile bradavice, a znam da sam te bradavice viđao i na tijelu tog svog bivšeg partnera. Prhutala mi se kosa, koža mi je bila loša, počela mi je padati kosa, spavalo mi se po cijele dane, nije mi se dalo hodati jer su me boljeli mišići, ništa mi se nije dalo jesti. Tada sam počeo sumnjati“, kaže Mijuković.

 Doktori su mi odmah rekli da situacija nije dobra i dali mu lijekove koja mora piti svaki dan do kraja života. Jedan među njima mora kupovati pa je, kako je nezaposlen, zatražio financijsku pomoć bivšeg partnera za kojeg smatra da je kriv za njegovo zdravstveno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Odmah sam mu javio da sam HIV pozitivan i da bi bilo dobro i da se on testira, ali mi je rekao da se to njega ne tiče i da će on i dalje biti u odnosu s drugima bez zaštite. Rekao je da on nije bolestan i da sve to skupa nije njegova stvar i neka ja radim što hoću, ali neka mu s novinarima ne dolazim na vrata“, priča Goran koji je čvrsto uvjeren da je tako dobio bolest, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo