DRAMA U ŠIBENIKU: / Hrabra majka skočila kroz prozor i slomila nogu nakon što je spasila sina iz kuće u plamenu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Vatra je već dobrano zahvatila dnevni boravak. Procijenila sam da neću uspjeti iz svoje sobe kroz vatru doći do izlaznih vrata.

5.6.2018.
11:55
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Marijana Lugović skočila je kroz prozor obiteljske kuće njenog svekra kako bi spasila osmogodišnjeg sina i sebe iz vatre koja je gutala kuću u naselju Crnica. Požar je izbio u noći s nedjelje na ponedjeljak dok je obitelj spavala. Njihov stan nalazi se u prizemlju, a onaj svekra i svekrve na prvom katu. Marijana je prva osjetila dim i pucketanje vatre pa je gurnula supruga Milu koji je ležao do nje. On je odmah skočio po 14-godišnju Martu i 18-godišnjeg Matu kako bi ih iz njihovih soba izveo van.

"Vatra je već dobrano zahvatila dnevni boravak. Procijenila sam da neću uspjeti iz svoje sobe kroz vatru doći do izlaznih vrata. Zgrabila sam maloga Marka i krenula prema prozoru naše spavaće sobe, spustila sam sinčića kroz prozor u naručje svekrve Ruže, koja se, na sreću, u međuvremenu već spustila s prvog kata na kojemu stanuje sa svekrom Markom. Potom sam i sama skočila s prozora, krivo doskočila i slomila petu desne noge. Zaprimljena sam na Odjelu Hitne, konstatirali puknuće pete i za sada stavili longetu", ispričala je za Jutarnji list Marijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalost obitelj je ostala gotovo bez svega. "Izgorio je kompletan namještaj i aparati u dnevnom boravku, aparati i uređaji u kuhinjI i zahodu s kupatilom. Šteta je totalna u tom dijelu. Velika temperatura koju je stvorila vatra stopila je i sobni namještaj, pa najvećim dijelom i on više nije za upotrebu. Uz naš angažman i pomoć prijatelja sve ćemo ponovno obnoviti i urediti", ispričao je Marijanin sin Mile.

Do obnove obitelj će živjeti na katu kod roditelja. Inspektor je izašao na teren i ustvrdio da je uzrok požara tehničke prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo