DRAMA U SAVUDRIJSKOJ VALI: / Izbio prvi fizički sukob između hrvatskih i slovenskih ribara?

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatski i slovenski ribari prvi su se put u četvrtak fizički sukobili u Savudrijskoj vali, javlja slovenski POP TV.

28.7.2018.
21:35
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Incident je potvrdila i slovenska policija iz koje su naveli kako je hrvatski ribar svojim plovilom prešao preko mreže svog slovenskog kolege iako je mreža bila pravilno označena i to, navode, u slovenskim vodama.

Slovenac kojem je potrgana mreža tvrdi da za takav potez nikakvog povoda nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POP TV navodi kako je veći incident spriječila policija, i to obje zemlje.

Slovenskom ribaru je, kako ističu, počinjena šteta od nekoliko tisuća eura, a slučaj bi mogao završiti na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, od odluke Arbitražnog suda, koju Hrvatska ne priznaje, i slovenski i hrvatski ribari od policije su dobivali kazne zbog ulaska na sporni teritorij, no nisu ih plaćali.

Priča hrvatskog ribara

Po riječima glasnogovornice hrvatske policije Nataše Vitasović umaška policija je u četvrtak zaprimila prijavu umaškog ribara da mu je prijetio slovenski ribar nakon što je prilikom ribolova u Savudrijskoj vali njegova kočarica prešla preko mreža slovenske ribarice i pritom ih oštetila. Prema prijavi umaškog ribara to je bio povod prijetnji koji mu je uputio slovenski ribar kojom prilikom, prema navodima policije, nije došlo ni do kakvog fizičkog sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenski ribar je oštećenje mreža prijavio slovenskoj policiji dok je umaški ribar podnio kaznenu prijavu protiv slovenskog ribara zbog upućenih mu prijetnji" - izjavila je glasnogovornica Vitasović koja je ponovila kako je povod ovom događaju bilo oštećenje mreža a ne spor oko crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo