OVO JE BILO OPASNO / Drama na A4: Šleper izašao na autocestu u krivom smjeru, vozač izveo riskantan manevar

Vozač kamiona je, srećom, bio priseban pa je shvativši što je učinio odmah po izlasku na autocestu izveo riskantan, ali u tom trenutku jedini ispravan manevar

9.5.2023.
17:34
VOYO logo

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, kod čvora Breznički Hum, kamere Hrvatskih autocesta zabilježile su jednu od onih scena koje na prvi pogled izazivaju jezu. Naime, vozač jednog šlepera promašio je valjani silazak na autocestu te izašao na nju, ali u krivom smjeru.

Vozač je, srećom, bio priseban pa je shvativši kakvu je grešku učinio odmah po izlasku na autocestu izveo riskantan, ali u tom trenutku jedini ispravan manevar okrenuvši svoje golemo vozilo preko tri prometne trake na koncu ga okrenuvši u pravom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje opasno nego da je nastavio vožnju

Sreća je bila i što se to dogodilo usred sunčana dana pa su ostali vozači, vjerojatno šokirani prizorom, ipak na vrijeme mogli uočiti što se zbiva te prikočiti svoja vozila dok se šleper nije okrenuo. Sve je to bilo prilično opasno, ali ipak manje nego da je vozač nesavjesno odlučio nastaviti vožnju u krivom smjeru.

I ovim povodom, iz HAC-a ponavljaju apel vozačima da prilikom uključivanja u promet na autocesti obrate pažnju na smjer kretanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vožnja u krivom smjeru osim što je prekršaj može biti i pogubna", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo