DRAMA KOD SLAVONSKOG BRODA / Objavljena snimka spašavanja kubanskih migranata: Među njima je bilo i dvoje djece

Image
Foto: PU brodsko-posavska

Policija opetovano upozorava na tragedije koje se mogu dogoditi osobama koje nezakonito prelaze rijeku Savu

24.1.2023.
18:41
PU brodsko-posavska
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Interventne jedinice policije Slavonski Brod, nadzirući državnu granicu, danas, oko 10 sati, na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, kod Slavonskog Kobaša, uočili su više osobe koje su zapomagale i dozivale u pomoć.

Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom, već su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku postaju promrzlim osobama su osigurani topli napitci i hrana, a u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća.

Utvrđeno je da se radi o 13 državljana (2 djece, 5 žena i 6 muškaraca) Republike Kube, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo