DRAMA HRVATSKIH PUTNIKA NA NJEMAČKOJ GRANICI: / 'Uzeli su putovnice pa ih dali Bugarima. Strah me krađe!'

Image
Foto: AFP

Njemački granični policajci su pregledavali putovnice Hrvata pa ih ostavili u autobusu bugarskih tablica

4.1.2018.
7:46
AFP
VOYO logo

Autobus pun hrvatskih putnika doživio je neugodno iznenađenja na austrijsko-njemačkoj granici u noći s utorka na srijedu. Za sve su krivi njemački granični policajci koji su, nakon pregledavanja putovnica, iste ostavili u autobusu bugarskih registarskih oznaka.

Jedan od razočaranih putnika ispričao je detalje noćne drame za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednog su izveli iz autobusa

"Naša noćna mora počela je oko 2 sata, kad su njemački policajci ušli u autobus. Bili smo na prijelazu Walserberg kraj Salzburga i odlučili su nas sve pregledati. Polovinu ljudi pogledali su površno. Vidjeli su njihove osobne i putovnice, a jednog su izveli iz autobusa i nisu mu dali u državu. No potom su policajci, vjerojatno kako bi si olakšali posao, uzeli dokumente 17 putnika i napustili autobus", kazao je.

Ističe da se policajci nisu vraćali nazad, dokumente im nisu vratili, a putnicima čak nisu dopustili da odu obaviti nuždu. Štoviše, putnicima čak nisu htjeli niti odgovoriti na pitanje gdje su im putovnice. Tek su poslije priznali da su ih zabunom ostavili u drugom autobusu. No tu je tek počeo pravi problem. Naime, drugi autobus iz Bugarske već je bio daleko od granice, a kako su putnici doznali, policajci su ih uspjeli zaustaviti tek 80 kilometara od granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se niti ispričali

"Cijelo to vrijeme čekanja nisu zaustavili nijedan autobus koji je ulazio u Njemačku. Dokumente su vratili tek oko 5.20 i nisu se ispričali", kaže putnik, dodavši kako su im samo dali potvrdu da su čekali na granici i da to mogu predati na poslu. "Brine nas sve što nitko ne zna što je bilo s dokumentima i je li ih netko fotografirao. Ako jesu, s fotografijama mogu u Njemačkoj dići i kredit", razočaran je putnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo