Šok među Laburistima: Dragutin Lesar dao ostavku!

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar dao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke nakon objavljenih rezultata na euroizborima.

25.5.2014.
23:52
VOYO logo

Laburisti nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su osvojili jedan mandat. Sada su osvojili 3,46% glasova što nije bilo dovoljno za osvajanje mandata u Europskom parlamentu pa je Dragutin Lesar, označivši to neuspjehom, dao ostavku na mjesto čelnika stranke.

"Podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke. Još idući tjedan sastat će se Predsjedništvo stranke, a nakon toga Nacionalno vijeće kako bi omogućilo da se stranka s novim kadrovima počne ozbiljno pripremati za parlamentarne izbore", rekao je Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek na listi kandidata Nikola Vuljanić kaže da je znao za ovu odluku Dragutina Lesara.

"Čovjek odgovara za svoj posao, svatko od nas. Ne za dobre želje i dobre namjere, svi smo imali dobre želje i dobre namjere, nego za rezultat. Rezultate nismo ostvarili onakve kakve smo htjeli i ovo je savršeno logičan potez", rekao je Vuljanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio komentirati tko bi mogao zauzeti Lesarovo mjesto, ali je komentirao loš rezultat na izborima.

"Očito nismo uspjeli naš program približiti ljudima dovoljno ili je ljudima dobro u Hrvatskoj pa ne žele opcije koje bi nešto htjele stvarno promijeniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo