mnoge nasmijalo / Doznali smo kamo vodi skretanje 'u nigdje' u Zagvozdu: 'Tu ide pretovarna stanica za otpad'

Image

Mnogi su se nasmijali na račun skretanja koje završava u stijenama. 'Svaki put kad prođem, čudim se i molim da nikoga navigancija ne navede da tu skrene', sam je jedan od komentara na društvenim mrežama. Iz Hrvatskih cesta kažu da će već sutra postaviti dodatnu signalizaciju kako netko ne bi slučajno skrenuo

9.1.2023.
15:24
VOYO logo

Na Facebook stranici 'Prometne zgode i nezgode' objavili su urnebesni video iz automobila vozača koji skreće u lijevo a onda završava pred stijenom. Iz komentara se doznaje da se radi o cesti u Zagvozdu koja ga treba spojiti s Imotskim te smo pitali Hrvatske ceste o čemu je točno riječ i o kakvom ste to skretanju 'u nigdje' nalazi.

Iz njihova odgovara, doznajemo da se radi o dodatnoj voznoj traci na državnoj cesti kojom bi se skrenulo prema budućoj pretovarnoj stanici za otpad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što su odgovorili:

"Na predmetnoj lokaciji jedinica lokalne samouprave planira izgraditi pretovarnu stanicu za otpad. Projekt izgradnje pretovarne stanice u cijelosti vodi Općina Zagvozd, a Hrvatske ceste d.o.o. su izgradile dodatne vozne trake na državnoj cesti DC 76 za skretanje u istu te navedeno nije dio projekta planirane ceste Zagvozd – Imotski. Prema trenutno postavljenoj vertikalnoj prometnoj signalizaciji, obavezan smjer kretanja je ravno, dok ćemo tijekom sutrašnjeg dana dodatno uskladiti horizontalnu signalizaciju kako bi spriječili eventualnu zabunu vozača.  Isto tako, važno je napomenuti kako su na predmetnoj lokaciji postavljene i oznake za označavanje bočne zapreke ( klemmfix) upravo u cilju upozorenja zabrane skretanja i zaustavljanja, tj. upozorenje kako promet tim dijelom nije moguć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju i to da je u projektu planirane ceste Zagvozd – Imotski izrađeno idejno rješenje i studija o utjecaju na okoliš. Ona je krajem prošlog listopada predana na Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te se očekuje pokretanje postupka procjene utjecaja zahvata na okoliš.

Image
Da zaboli glava... /

VIDEO Samo kod nas cesta vodi u brdo? 'Nije istina, tu je vremenski prolaz'

Image
Da zaboli glava... /

VIDEO Samo kod nas cesta vodi u brdo? 'Nije istina, tu je vremenski prolaz'

"Nakon ishođenja Rješenja o prihvatljivosti u 2023. god. se planira ishoditi i lokacijska dozvola. Građevinske dozvole po etapama planiraju se ishoditi tijekom 2024. god. nakon čega se može pokrenuti i izgradnja planirane ceste po etapama. Procjena vrijednosti investicije na osnovu idejnog rješenja je približno 70.000.000 eura. Točna vrijednost znat će se nakon izrade projektne dokumentacije", naveli su u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se izgradi dionica, na čvoru Zagvozd-Imotski očekuje se da će tim dijelom u prosjeku prolaziti 11.000 automobila na dan, a tijekom ljeta i 15.000 vozila.

Podsjetimo, u 'Prometnim zgodama i nezgodama' objavili su video uz komentar : "Samo kod nas cesta vodi u brdo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to su se mnogi nadovezali pa su, između ostalog, napisali: "Zagvozd, svaki put kad prođem, čudim se i molim da nikoga navigancija ne navede da tu skrene"; " Nakon 100 metara skrenite lijevo zatim nastavite ravno pa blago uzbrdo"; "Naš narod kao da nije učio u školi što znači ITD. Biće tu cesta…"; " A nebo ti ljubim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo