POZNAT I INOZEMNOJ JAVNOSTI /

Pijan pokosio obitelj na Viru: Riječ je o manekenu, radio i za Armani

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL/Ilustracija

U naletu je usmrtio majku troje djece koja su u bolnici

19.8.2024.
14:08
Sime Zelic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Muškarac koji je u subotu navečer zavio otok Vir u crno izazvavši tešku prometnu nesreću u kojoj je usmrtio majku, a teže ozlijedio još troje članova njezine obitelji, 29-godišnji je Ivan Bakić iz Zadra. Alkoholizirani nesavjesni vozač poznat je kao model za neke od najpoznatijih modnih brendova, kao što je Armani. Matična agencija koja mu dogovara poslove je Major Model Management iz Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, vozač (29) pod utjecajem alkohola u subotu navečer naletio je na obitelj koja se pješke kretala po rubu kolinika. Pritom je poginula 24-godišnja majka, a ozlijeđeni su otac i troje djece. Trogodišnji dječak je i dalje kritično. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,75 g/kg.

Image
DETALJI TRAGEDIJE NA VIRU /

Djed: 'Krenuli su pješice zbog problema s parkingom. Curica je teško ozlijeđena'

Image
DETALJI TRAGEDIJE NA VIRU /

Djed: 'Krenuli su pješice zbog problema s parkingom. Curica je teško ozlijeđena'

Trogodišnji dječak i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL). Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni, i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik. Jednomjesečna beba i dalje je najbolje, a zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju kirurgiju. Teško ozlijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se oglasio i DORH.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru proveo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 17. kolovoza 2024., oko 23:40 sati u mjestu Vir, upravljao osobnim automobilom marke Fiat Punto kolnikom ulice Put Lozice protivno odredbama čl. 199. st. 2., čl. 51. st. 1., čl. 53. st. 1. i čl. 38. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osnovano se sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h, kao i da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač dužan obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku. Osnovano se sumnja da je, pristajući ugroziti druge sudionike u prometu, upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,75 g/kg) zbog čega je bio nesposoban za sigurno upravljanje vozilom te da je upravljao brzinom većom od 50 km/h (ograničenje brzine u naselju) pa je upravo zbog alkoholiziranosti, neprilagođene i prevelike brzine kretanja vozila navedenim prometnim uvjetima, na ravnom djelu kolnika izgubio kontrolu nad vozilom. Osnovano se sumnja da je desnim djelom vozila i desnim kotačima udario u kamenje uz rub kolnika i potom prednjim djelom vozila naletio na žensku osobu koja je uz rub kolnika gurala ispred sebe dječja kolica u kojima je bilo dijete (2023.) dok se ispred njih uz rub kolnika kretao muškarac vodeći dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prometnoj nesreći je smrtno stradala ženska osoba, muškarac i dvoje djece (2020. i 2021.) zadobili su teške tjelesne ozljede opasne po život, a treće je dijete (2023.) zadobilo lake tjelesne ozljede.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela (čl. 123. st. 1. toč.3. ZKP-a)", priopćili su iz DORH-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mještani šokirani nakon stravične nesreće na Viru: 'Alkohol... To je strašno!'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo