PALA ODLUKA U SPLITU / Doznajemo: Pripuz i drugo dvoje USKOK-ovih osumnjičenika idu u istražni zatvor

Image
Foto: I. Čagalj/J.Galoić/Pixsell

U velikoj akciji USKOK-a jučer je uhićeno pet osoba koje se sumnjiči da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Maržić i Boris Kulušić pušteni su na slobodu, a sada je ostaloj trojci određen istražni zatvor

24.11.2023.
22:58
I. Čagalj/J.Galoić/Pixsell
VOYO logo

Kontroverznom poduzetniku Zoranu Pripuzu zajedno s još dvoje USKOK-ovih osumnjičenika u aferi oko bespravne gradnje kampa na Murteru određen je istražni zatvor, doznaje Danas.hr.

Uz Pripuza, iza rešetaka idu i drugi vlasnik kampa Dario Filipi i Neda Livljanić koja je neosnovano izdavala rješenja za rad kampova. Odluku je donio sudac splitskog Županijskog suda na koji je osumnjičena trojka s odvjetnicima stigla ranije tijekom večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK sumnja da ni jedan ni drugi nisu imali uporabne dozvole za kamp, da nisu ispunjavali minimalne uvjete te da u stvarnosti nikad nije obavljen ni očevid.

Kako je ranije doznao RTL Danas, Pripuz se na ispitivanju nije brani šutnjom. Porekao je sve što mu se stavlja na teret, ali priznao je da je tražio pomoć bivšeg predsjednika Hrvatske udruge kampova Eduarda Maržića, ali tako da mu da savjet. S njim se i sastao u jednom hotelu kako bi mu pokazao papire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI DETALJI /

Policija objavila detalje vezane uz uhićenje Pripuza: Službenica lažirala dokumente iako je znala da ne postoje dozvole

Image
NOVI DETALJI /

Policija objavila detalje vezane uz uhićenje Pripuza: Službenica lažirala dokumente iako je znala da ne postoje dozvole

Pripuz je cijelo vrijeme tvrdio kako nije znao da njegov kamp nema ni minimalne uvjete i da Nedu Livljanić nikad nije kontaktirao. Priznao je i da na nikakvom očevidu nije bio.

Pripuz je u obrani kazao kako je suglasnost za kamp dobio od Općine Murter i njezina načelnika Tonija Turčinova, kojeg također USKOK češlja zbog trošenja gradskog novca na bordele u inozemstvu, a koji je predložen za jednog od pet svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u velikoj akciji USKOK-a jučer je uhićeno pet osoba koje se sumnjiči da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Maržić i Boris Kulušić pušteni su na slobodu, a sada je ostaloj trojci određen istražni zatvor.

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li Zoran Pripuz prvi put noć provesti u zatvoru? Doznajemo kako se branio i tko je misteriozni svjedok optužbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo