što god poželite / Dostavljači preplavili Zagreb: Deterdžent, burger ili boca vina za samo 20 minuta i par kuna

Dostavljači rade na motorima, u automobilima i na biciklima

1.8.2019.
22:35
VOYO logo

Ako vam se jede hrana iz nekog restorana koji nema dostavu ili ne možete izaći s posla, a hitno vam treba tableta za glavobolju, kilogram banana ili deterdžent za suđe ili pak keksi za spe, što god trebali, to možete naručiti u roku jedne minute, i dobiti za 30-ak.

Barem u Zagrebu, gdje je na ulicama sve više dostavljača mobilnih aplikacija Wolt i Glovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flaster, WC papir, tortilja ili kolač. Sve to u roku od pola sata stiže na vašu adresu i koštat će vas 5 kuna. 

Neven dostavlja na biciklu već nekoliko mjeseci, a doživio je svakakve zahtjeve gladnih Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je zahtjeva da se dostavi hrana i na tramvajsku stanicu", kaže Neven.

Ako vam svakodnevno privuku pozornost biciklisti s velikim plavim ili žutim torbama koji jure pokraj vas, radi se novoj vrsti dostave u Hrvatskoj. I to putem aplikacije. Birate što vam se jede, način plaćanja i adresu. Bez prevelike muke, u 20 minuta stiže sve što poželite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je bio da omogućimo ljudima da naručuju iz restorana koji nisu imali dostavu, od azijske kuhinje, kolača i sladoleda", rekao je ​, menadžer tvrtke za dostavu

Jedna od aplikacija ima finskog, druga španjolskog vlasnika. Posebni su i što su uveli dostavu u restorane koji to do sada nisu imali niti su planirali uvesti. 

"Ja znam isto tako da se, kad sam bolestan i ležim, neću ustajati i radije ću poslati nekoga po čaj, med i limun", kaže , direktor tvrtke za dostavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu među poslodavcima koji imaju problema s pronalaskom dostavljača, zato što je prilagodljivo radno vrijeme, a i može sestvarno dobro zaraditi. 

Uskoro će tako preuzeti i ostatak Hrvatske

"Super mi je to što se jedan tjedan mogu ubit iod posla i tjedan i pol se odmarati. i to mi je super", rekao je dostavljač Loren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Satnica može ići i do 50 kuna, ovisi koliko se radi. Lorenu uz studij - savršen posao. 
Posebnost aplikacije je i što ne dostavljaju samo hranu, već baš sve što vam srce poželi, a da je legalno - flasteri, maramice, novine... Sve.

Dostavljači rade na motorima, u automobilima i na biciklima. Završe jednu i odmah jure na drugu dostavu. Posvuda su sa svojim ruksacima teškim maksimalno devet kilograma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrili smo više manje Zagreb, postoje oni uz brdo dijelovi, ali to je malo teško s biciklom. Plan je da se širimo na Split i Rijeku još, to su gradovi koji su dovoljno veliki", rekao je Širola. 

Brza dostava deterdženta za suđe, burgera ili boce vina koja košta tek nekoliko kuna - uskoro će tako preuzeti i ostatak Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike