NEDJELJOM U DVA / Došao kod Stankovića u goste i sipao žuč: 'Sad su čak i oni ispred nas. Ovo je katastrofa. Najgori smo'

Image
Foto: Screenshot / YouTube

'Ovo je poruka, dodao je - da smo najgori. A nekad smo se hvalili kako smo napredniji od primjerice Češke ili Slovačke, a sad su i Rumunjska i Bugarska ispred nas', ističe predsjednik DP-a

21.5.2023.
14:52
Screenshot / YouTube
VOYO logo

Predsjednik DP-a Ivan Penava gostujući u Nedjeljom u dva osobito je istaknuo katastrofalnu demografsku sliku Hrvatske i najavio svoj skup Ustani i ostani u Slavonskome Brodu 3. lipnja. "Zamišljen je kao skup Slavonaca, ali su pozvani i drugi, Ličani, Dalmatinci…" ističe Motiv za okupljanje je, kaže - demografski slom.

"Podaci Eurostata su katastrofalni. Prema njima je od 406 regija EU-a najgora - Vukovarsko-srijemska županija. Ona gubi 2,5 posto stanovnika godišnje, a odmah iza nje je Požeško-slavonska županija s gubitkom od 1,7 posto", kazao je Ivan Penava. Dodao je kako za njima ne zaostaju ni ostale slavonske županije i Lika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Demografska katastrofa, najgori smo'

"Ovo je poruka, dodao je - da smo najgori. A nekad smo se hvalili kako smo napredniji od primjerice Češke ili Slovačke, a sad su i Rumunjska i Bugarska ispred nas", ističe. Na prosvjedu Penava očekuje dovoljno ljudi. Zahvalio je gradonačelniku Broda Mirku Duspari što je pokazao razumijevanje.

"Za Osijek i druge gradovi i općine gdje je na vlasti HDZ "koji ne vidi ovaj problem i ne vidi slom" iluzorno je bilo očekivati da će nam pomoći. Naprotiv bilo bi za očekivati da ga slome i skrše", naglasio je Penava. Brod je drugi najveći slavonski grad, blizu je Sisak, ali i Posavljaci su tu, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo