DORH KAŽE DA NEMA PRITISAKA NA SUD: / Navodne Cvitanove poruke koje je Mamić objavio su lažne? Dva detalja ukazuju na to...

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

DORH odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća te traži policijske izvide

5.6.2018.
11:35
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je na sinoćnjoj press konferenciji bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić optužio bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i USKOK za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu, o svemu se danas oglasilo i Državno odvjetništvo.

Iz DORH-a odlučno odbacuju navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, a koje je iznio Mamić na sinoć održanoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAMIĆ DVA DANA UOČI PRESUDE MAHAO PAPIRIMA KOJI NAVODNO TERETE CVITANA I LAPTOŠ: /

'Vršili su pritisak na suce'

Image
MAMIĆ DVA DANA UOČI PRESUDE MAHAO PAPIRIMA KOJI NAVODNO TERETE CVITANA I LAPTOŠ: /

'Vršili su pritisak na suce'

Neki mobiteli su već provjereni

Kako neslužbeno doznajemo, sva sučelja mobitela su već provjerena, i niti jedno ne odgovara onome što je na papirima koje je pokazao Mamić. Naime, drugačije su u imeniku navedena imena navodnih sudionika, i nemaju iPhone, što bi se moglo zaključiti iz onoga sto je Mamić pokazao. Ipak, naloženo je policiji da sve dodatno istraži.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku", ističe DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da poruke koje je objavio Mamić nisu autentične

Također, nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda iz komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku", zaključuju u objavljenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je na presici ustvrdio kako je u posjedu prijepisa telefonskih razgovora od subote, 3. lipnja, u kojima je navodno sudjelovao Cvitan, a u kojemu od jednog od članova sudskog vijeća, kojega nije imenovao, bivši državni odvjetnik izrijekom opetovano traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima, unatoč tome što na to nastavlja dobivati odgovor kako za takvu presudu nema dokaza.

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Navodne Cvitanove poruke koje je Mamić jučer objavio

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nastavak navodne prepiske...

Mamić čitao navodne Cvitanove poruke

Pročitavši sadržaj razgovora - navodno vođenog s Cvitanova privatnog telefona u kojemu je navodno Cvitan rekao "Idite za osuđujućom presudom", pa na odgovor "S kojim obrazloženjem?" rekao: "Da su dokazi nepobitni", a potom na tvrdnju suca kako su svi dokazi na temelju indicija, te da bi takva presuda pala na višim instancama, ustvrdio kako su "više instance naš problem" - Mamić je ustvrdio kako je tu riječ o otvorenom reketu, u kojemu je navodno sudjelovala i današnja v.d. ravnateljica USKOK-a Tamara Laptoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Mamić trebao biti dopunski ispitan o sumnjivih više od dva i pol milijuna eura pronađenih na računu u Austriji, zbog čega je nedavno otvoren zadnji krak istrage izvlačenja novca iz Dinama.

Sutra presuda

Nije se, nakon jučerašnjeg istupa, pojavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Zdravku Mamiću se na Županijskom sudu u Osijeku zajedno s njegovim bratom Zoranom i bivšim direktorom kluba Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom sudi pod optužbom za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz kluba te štetu proračunu od 12,2 milijuna kuna. Sud će o tom slučaju presudu donijeti u srijedu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo