zahtjevan posao / Donosimo priču o jedinoj dimnjačarki na sjeveru Hrvatske koja je stigla u Varaždin i donijela revoluciju

U dimnjačarske vode uveo ju je kolega, susjed koji je u njoj vidio potencijal

8.12.2017.
19:15
VOYO logo

Već mjesec dana varaždinskim krovovima penje se jedina dimnjačarka na sjeveru Hrvatske, Josipa Briški. Iz Rijeke je stigla u Varaždin i donijela revoluciju, a i još jednom potvrdila da se sve više žena zapošljava u takozvanim “muškim” poslovima. 

Prije nego što se popne na krov kuće ili zgrade dimnjačarka Josipa Briški najprije procijeni situaciju iz žablje perspektive. Nakon toga se zajedno sa svojom ekipom probija do dimnjaka.  Na trošnom krovu ove stambene zgrade nalazi se čak nekoliko dimnjaka, a u njihovo čišćenje kreće se kuglom, vitlom i četkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevan je to posao kojim se Josipa bavi tek mjesec dana, no vremenu provedenom na krovovima ozbiljno pristupa. 

"Nekad se zadržite i po sat vremena i duže, sve ovisi koliko dimnjaka ima i koliko su prljavi jel haha . to se mora dobro napraviti taj posao", kazala je Josipa Briški, dimnjačarka. U dimnjačarske vode uveo ju je kolega, susjed koji je u njoj vidio potencijal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šef, prijatelj moj, mi se već znamo duže vrijeme. Ja sam mu rekao imamo jedan zanimljiv prijedlog za tebe. Što kažeš da žena bude dimnjačar. On je rekao zašto ne".priča Slaven Fišter, dimnjačar.

Novom dimnjačarkom u gradu, uz kolege na poslu, zadovoljni su i Varaždinci koji imaju razlog više da se uhvate za gumb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidla sam dimnjačarku i super mi je simpatična", priča Snježana iz Varaždina. Varaždinska dimnjačarka u ovom je zanimanju nakon nekoliko poslova pronašla zadovoljstvo. Tvrdi da joj dobro ide, no uvijek može i bolje. 

"Brzo sam ja to usavšila, no još treba dosta dugo prakse i svega, no volim ja to raditi", priča Josipa Briški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve vrijeme provedeno na krovovima, Josipa nalazi i vremena za obitelj, koja ju od prvog dana podržava u ovom poslu. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo