ispit / Donosimo pitanja iz opće kulture koja mora znati buduća čistačica ili čistač u Babinoj Gredi

U natječaju za posao čistačice ili čistača u zgradi općine stoji da mora polagati pisani i usmeni ispit iz općeg znanja

22.11.2018.
19:05
VOYO logo

Kako se zove predsjednica republike? Na koji datum pada dan općine Babina greda? Koje su ovlasti predsjednika Sabora? Ova i slična pitanja na intervjuu za posao čekaju buduću čistačicu ili čistača zgrade općine Babina Greda.

Bivša čistačica otišla je u mirovinu, a za novu je raspisan natječaj u kojemu stoji da će kandidati polaziti pismeni i usmeni ispit. "Pitanja još nisu definirana. Povjerenstvo će složiti pitanja. Opće znanje. Tko je premijer vlade? Karikiram... Kad počinje proljeće? To neko znanje moram provesti", tvrdi Boris Bauković, pročelnik uprave Babina Greda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži se i niža stručna sprema ili osnovna škola. Posao je na neodređeno a radi se 8 sati dnevno na čišćenju i održavanju prostorija. Težak i pošten posao, no hoće li kandidati znati odgovore na pitanja koja nerjetko bune i ostale građane.

'Za mene je zakon bezveze'

No ovo pomlao apsurdno pravilo nisu izmislili u Babinoj gredi, već se u općini samo drže slova Zakona sa više instance. Onog državnog o službenicima i namještenicima "Za mene, taj zakon je bezveze. Jer šta nju sad zanima tko je predsjednik Sabora. Danas je ovaj, sutra drugi", kazao je Tomo Đaković, donačelnik Babine Grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali im zadaje glavobolje, jer treba izmisliti pitanja i kandidate uputiti gdje i kako se pripremiti. No pravila se moraju pridržavati. "Smiješno je no zakon je to odredio i po zakonu moramo postupati", tvrdi Bauković. 

Prošle je godine u Babinoj Gredi novi grobar morao polagati iste ispite. U općini kažu – sve je znao i snašao se unatoč silnoj birokraciji od koje se čovjeku zavrti u glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo