DOMOVINSKI POKRET ODLUČIO PREKINUTI SVAĐU IZMEĐU TOMAŠIĆ I PAULETIĆA: / Predlažu važnu izmjenu izbornog zakona

Image
Foto: Pixsell
20.7.2020.
16:27
Pixsell
VOYO logo

Nakon svađe između dvoje kandidata Domovinskog pokreta Miroslava Škore u 10. izbornoj jedinici oko saborskog mandata, iz Škorine su stranke najavili da će se založiti i za izmjene izbornog zakona i u tom dijelu, piše Večernji. Naime, Ruža Tomašić je na nedavnim izborima osvojila saborski mandat, no odlučila je ostati u Europskom parlamentu do lipnja sljedeće godine. Ona je odlučila da će ju zamijeniti Marko Milanović Litre iz njene Hrvatske konzervativne stranke. No, Robert Pauletić iz Domovinskog pokreta je također osvojio više od 10 posto preferencijalnih glasova te poželio mandat za sebe, čime je pokrenuo svađu kojom se ovih dana zabavlja domaća javnost.

Image
U SABOR STIŽE I ČOVJEK SA SAMO 19 OSVOJENIH GLASOVA: /

Robert Pauletić izvisio zbog poteza Ruže Tomašić, sad se prepucavaju pred svima

Image
U SABOR STIŽE I ČOVJEK SA SAMO 19 OSVOJENIH GLASOVA: /

Robert Pauletić izvisio zbog poteza Ruže Tomašić, sad se prepucavaju pred svima

Sve ovisi o preferencijalnim glasovima

"U slučaju mandata kojeg je na listi Domovinskog pokreta i partnera u X. izbornoj jedinici osvojila Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti, HKS), Domovinski pokret poštovat će zakone i zakonom temeljene odluke saborskih tijela, kakve god bile. Kako bismo trajno osigurali da se volju građana i njihove preferencijalne glasove uvijek uvažava i poštuje, zalagat ćemo se za promjenu izbornoga zakona, na način da kao zamjena u Sabor ulazi kandidat s najviše preferencijalnih glasova. Takav je način određivanja zamjene u konačnici najmoralniji i najpošteniji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rošada na listi

"Naposljetku, valja razjasniti i predizborni dogovor. Prema njemu, Hrvatski suverenisti su u X. izbornoj jedinici dogovorili drugo, a ne prvo mjesto na listi. Unatoč tome, Domovinski pokret naknadno je u svrhu kreiranja što kvalitetnije liste kandidata suverenistima ustupio još bolje, prvo mjesto na listi, a drugo je pripalo Robertu Pauletiću, što je on gospodski prihvatio. Pauletić je time pokazao da mu fotelja nije najbitnija, a Domovinski pokret demonstrirao je svoju političku širinu i dobru volju za suradnju i zajedništvo. Jednak stav zauzeli bismo i da je situacija obratna", poručili su iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo