što se događa među vladajućima? / Domoljubna koalicija otkazala 'krizni sastanak', Karamarko: 'Nismo imali vremena, sve ide svojim tijekom'

Dok iz HDZ-a i Mosta negiraju kako postoje problemi u vladajućoj koaliciji, sazivanje 'izvanrednih' sastanaka itekako budi sumnje

3.3.2016.
17:59
VOYO logo

Nakon što je najavljeni 'krizni sastanak' Domoljubne koalicije iznenada otkazan te prebačen za sutra poslijepodne, doznajemo kako se od 18 sati nalaze Mostaši u svom sjedištu u Smičiklasovoj. 

Image
kosor i čorić poslali oštru poruku /

HDZ-ovi partneri izgubili strpljenje: 'Ovakva Vlada nema smisla, treba sve resetirati ili idemo na izbore'

Image
kosor i čorić poslali oštru poruku /

HDZ-ovi partneri izgubili strpljenje: 'Ovakva Vlada nema smisla, treba sve resetirati ili idemo na izbore'

Karamarko je otkazivanje sastanka obrazložio deficitom vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo stigli, pa smo se dogovorili da se sutra nađemo", kratko je odgovorio. 

Upitan jesu li izvanredni izbori opcija budući da su sve glasnija šuškanja o raskolu unutar vladajuće koalicije, Karamarko je odgovorio: Nisu opcija, sve ide svojim tijekom. Uvijek kažem kada su u pitanju pregovori, pogotovo oko kadroviranja, da to nije uopće romantično i da to nisu neki lagani pregovori. Ali, evo, kada pogledate sve što smo dosad pregovarali s Mostom, mi smo zapravo i dogovorili. Dakle, bilo je spornih pitanja, ali smo ih rješavali, rješavat ćemo i dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako redovito komunicira s čelnikom Mosta.

"Petrov i ja radimo u istoj zgradi, neprestano smo u komunikaciji. Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, da smo roboti?", upitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što sam ja zamjerao i nekoliko puta isticao je da je ta televizija pristrana, stranački i ideološki obojana. Ona bi trebala biti javni servis kojeg svi plaćamo. Prema tome, ako svi plaćamo nedopustivo je da se neke političke opcije vrijeđaju, stavljaju u drugi plan, itd. Mislim da nije bilo profesionalno, nije bilo dobro i mislim da je bila dobra odluka da se predloži smjena gospodina Radmana", komentirao je razrješenje glavnog ravnatelja HDT-a Radmana. 

Iako se već danima nagađa kako je došlo do raskola u vladajućoj koaliciji, iz Mosta tvrde kako je riječ o 'redovnom sastanku četvrtkom na kojem razgovaraju o aktualnostima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor danas je izjavio da je u vladajućoj koaliciji puno problema, da bi 'mogao dva dana pričati o njima'.

"Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta ne funkcionira, kao što vidimo Vlada ne funkcionira, Sabor raspravlja o dokumentima iz 2014., ponavljam - ili neka se svi resetiraju ili idemo na nove izbore", rekao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo suradnjom HDZ-a i Mosta izrazio je i saborski zastupnik HSP AS-a Pero Ćorić.

"Više niti ne znam kad se Vijeće za suradnju zadnji put sastalo, još manje koju je odluku donijelo, a i koja je od odluka provedena u djelo. Treba udariti šakom o stol ili ovo više nema smisla", rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo