DOMOLJUB S MARKANTNIM BRČIĆIMA PREVARIO HRVATSKU: / Mora vratiti sa suprugom 245.000 kn u državni proračun

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prema nepravomoćnoj presudi Marko Skejo mora vratiti u državni proračun nešto manje od 245 tisuća kuna plus kamate

18.12.2019.
14:15
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu protiv bivšeg ratnog zapovjednika IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, Marka Skeje, poznatog po svojim brčićima. Prema presudi, Skejo mora uplatiti državi ukupno nešto manje od 66 tisuća kuna i kamate od prosinca 2010. godine, a njegova supruga Jadranka morati vratiti nešto više od 178 tisuća kuna plus kamate od rujna 2009. godine. Riječ je, dakle, o ukupno nešto manje od 245 tisuća kuna plus kamate do isplate koje trebaju vratiti u državni proračun ako presuda postane pravomoćna, javlja Slobodna Dalmacija.

U slučaju da presuda postane pravomoćna, u roku od 15 dana moraju se pod prijetnjom ovrhe iseliti iz dva poslovna prostora u centru grada i predati ih u posjed MORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skejoj i njegova supruga optuženi su da su prostor površine 81 četvorni metar u Zagrebačkoj ulici, u centru Splita, koji je Skejo još 1996. godine dobio u zakup od MORH-a za "obavljanje registrirane (navodno trgovačke, nap. a.) djelatnosti", neovlašteno dali u podzakup trećim osobama ubirući najam od dvije tvrtke iako na njega nisu imali pravo.

Image
SPLITOM ODJEKIVAO USTAŠKI POZDRAV: /

'Pobijedit ćemo mi u miru i urediti zemlju onako kako su sanjali naši ratnici'

Image
SPLITOM ODJEKIVAO USTAŠKI POZDRAV: /

'Pobijedit ćemo mi u miru i urediti zemlju onako kako su sanjali naši ratnici'

Prostor na dva poslovna

Iako je prostor koji je Skejo dobio u najam bio je jedinstven, on ga je poslije pregradio i dobio dva poslovna prostora sa zasebnim ulazima, jedan od 52 kvadrata i drugi od 25 kvadrata. U ugovoru iz 1996. godine stajalo je da Skejo kao zakupac ne može dati prostor ili dio njega u podzakup bez suglasnosti zakupodavca, odnosno države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za taj 81 četvorni metar po ugovoru je državi mjesečno plaćao oko 1400 kuna, a od njegova neovlaštenog iznajmljivanja ubirali su nešto više od 9000 kuna mjesečno, dakle šesterostruko više, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo