Milošević izgradio zgradu mimo građevinske dozvole?

22.4.2012.
14:35
VOYO logo

U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva, voditelja i urednika Aleksandra Stankovića, gostovao je kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Milošević.

Voditelj Stanković Miloševića je suočio s dokumentima koji pokazuju da je zgrada koju je jedna od njegovih tvrtki, Sigma stan, izgradila u Zagrebu, u Zagrebačkoj ulici, značajno izašla iz gabarita za koje je izdana dozvola za građenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milošević je član uprave Sigma stana i ima velik vlasnički udio u toj tvrtki, na način, rekao je, kako je propisano zakonom, dakle da je udio prenio na odvjetnički ured. Od tri zgrade koje se grade, rekao je Milošević, već pet godina, tek je jedna završena.

Dokumenti

Prvi dokument koji donosimo u fotografiji je izvedbeni projekt koji je Sigma stan priložila da bi dobila građevinsku dozvolu. Na njemu piše da će građevina biti visoka 21,99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dokument je izvedbeni projekt za stambeni objekt iz kojeg se vidi da je visina premašena za metar i osamdeset, dok su u poslovnom objektu "promašili" za 4 metra i 70cm.

Tvrtka je, kazao je voditelj Stanković, prikazala da gradi objekt niske gradnje (do 22 metra) kako bi uštedjela na elementima statike, protupožarnih puteva, izgradnje drukčijih stubišta i sl. Navodno je i na temelju toga plaćen manji porez, tw jw ukupno "ušteđeno" više stotina tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to dogodilo, rekao je Milošević, "siguran sam da se netko tamo brine da se građevinska dozvola uskladi sa zakonom". Rekao je da nije u tome već 15 mjeseci, a i ranije, tvrdi, nije osobno vodio taj posao.

Tvrdnje voditelja Stankovića Milošević nije mogao komentirati, ali je rekao da je siguran da se vodi računa o tome da sve bude u skladu sa zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnice protiv HDZ-a

Vezano za njegovu kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Stanković je Miloševića pitao što znade o toj stranci, na što je on rekao da zna puno te da je HDZ stranka velikih potencijala.

Na pitanje o optužnici protiv HDZ-a, Milošević je rekao da o aferi Fimi-media i drugim aferama zna koliko i javnost, ali da će se upoznati s predmetom kada preuzme vlast u stranci. Rekao je da je izuzetno važno da HDZ ispravi štetu koja je nastala hrvatskoj politici time što je poljuljano povjerenje u tu stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je spreman ispričati se hrvatskoj javnosti bude li HDZ osuđen, jer, kaže, nije opterećen nasljeđem HDZ-a, ali da ne želi prejudicirati ishod suđenja.

Nelojalan kolega?

Je li nelojalan kolega, pitao ga je voditelj, s obzirom na to da se kandidira protiv osobe koja ga je uvela u politiku. Kazao je da je bio lojalan i da je u Vladi dao sve od sebe, no da nakon izbora Jadranka Kosor nije smogla snage uputiti neke ključne poruke, kako je rekao, te da se nakon razgovora s obitelji odlučio kandidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ništa joj ne zamjera i čestita joj što je uvela Hrvatsku u EU, ali da je trebala pokazati više povjerenja prema svojim suradnicima i ne bojati se neuspjeha. Zamjerio joj je ipak kult ličnosti u stranci i u Vladi.

"Ulaskom u Vladu prvi sam put u životu bio u situaciji da imam šefa", kazao je Milošević, komentirajući svoju vlastitu izjavu da je Jadranku Kosor prestao upozoravati na greške oko Uskrsa 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanju plaćam sam

Kampanja za šefa HDZ-a kaže da će ga koštati nekoliko stotina tisuća kuna, koje će iskeširati sam, te da najveći dio posla obavlja čak pet stotina volontera. Demantirao je da mu kampanju radi Ratko Maček.

Na pitanje što ako izgubi izbore u HDZ-u, rekao je da neće izgubiti, te da se namjerava ozbiljno baviti politikom, a da je biznis već zapostavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve projekte sam ja ostavio

Vezano za projekte koje predstavlja potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, kazao je da su sve te projekte naslijedili. Usprotivio se i ideji javno-privatnog partnerstva jer je to obaveza na dugi period.

Vlada nema ideja, kazao je, a zaokret koji je najavljivala ne može biti povećanje PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja izgradnje kompleksa vladinih zgrada uz Savu je dobra, rekao je, jer ministarstva djeluju u neadektvatnim prostorima, ali ne u ovom trenutku. Dodao je da je projekt ministra Vrdoljaka energetske učinkovitosti dobar.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo