Prognoza Nikole Vikića Topića / Dolazi nam kiša i osjetno zahladnjenje! 'Najbolje je sa sobom nositi sunčane naočale i mali kišobran'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Iznimno je teško uloviti proljetnu promjenjivost, no u svakom slučaju, danas će biti više sunca

24.4.2019.
12:15
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Mogli smo do sada primijetiti da vrijeme baš i nije naklonjeno onima koji pouzdanu prognozu traže na mobitelima. Iznimno je teško uloviti tu proljetnu promijenjivost, no u svakom slučaju, danas će biti više sunca. Nastupa nam jedna prolazna stabilizacija. Tlak zraka će porasti za 5 do 6 hektopaskala, a utjecaj goleme ciklone iz Atlantika malo će oslabjeti. 

Tako će već prijepodne biti sunčanije, no ipak ne možemo potpuno isključiti malo kiše. Najveća mogućnost za nju je na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije. Ostaje pomalo vjetrovito, puhat će umjeren jugozapadnjak, na moru jako jugo. Najniža temperatura na kopnu bit će oko 11, na Jadranu oko 15 stupnjeva Celzijeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčano do kraja dana

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti većinom sunčano sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Ipak, ponešto raste mogućnost za pljuskove, ona će uglavnom biti oko 20%, duž Podravine i Bilogore. Temperatura će opet porasti na oko 23stupnja uz slab do umjeren jugozapadni vjetar.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu zadržat će se većinom sunčano, uz umjerenu naoblaku. Temperatura će biti oko 25 stupnjeva pa će uz vlagu u zraku biti pomalo sparno. Tu je i malo veća mogućnost za poneki pljusak, najveća je u Podravini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji će poslijepodne biti sunčanije nego jutro. I dalje će puhati jugo, no slabije nego danas, uglavnom umjereno do jako. Najviša temperatura oko 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici također sunčanije nego ujutro, ali tu će biti još malo one promjenjive naoblake pa u početku može pasti i koja kap kiše. Puhat će umjereno, tek ponegdje i jako jugo, u gorju jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak - sunčano, petak - kiša

U četvrtak na kopnu sunčano, no i dalje postoji mala mogućnost za poneki kratki pljusak. Temperatura će ze zadržati na oko 25 stupnjeva. No već u petak malo oblačnije, doduše još toplije, ali i sparno, a kasno navečer stiže kiša.

Riječ je o hladnoj fronti pa će subota biti kišovita i osjetno svježija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu, u četvrtak sunčano i toplo. I dalje uz jugo, ali slabije nego danas i sutra. U petak se i na Jadranu očekuje porast naoblake, a kasno poslijepodne i navečer stiže kiša. Ona će povremeno još padati i tijekom subote kad će malo zahladnjeti. Vjetar tad okreće na tramontanu.

Dakle, iako je ovaj tjedan znatno promjenjiviji nego prošli, imat ćemo i sunčana razdoblja, najviše danas i sutra, a za vikend stiže nova porcija kiše. Tako da je ovih dana najbolje imati sa sobom i sunčane naočale i mali kišobran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo