Dolazi grmljavinsko nevrijeme s olujnim vjetrom i tučom

Nakon ponedjeljka koji je u većem dijelu Hrvatske protekao uz pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje je bilo i kiše, ni utorak neće biti znatno drugačiji.

16.6.2014.
20:04
VOYO logo

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u unutrašnjosti se očekuje umjereno do pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo vrijeme, piše Jutarnji.hr.

Povremeno će padati kiša, uglavnom u gorju i u Slavoniji te osobito u Dalmaciji gdje se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar na kopnu većinom slab sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, a drugdje na moru slab do umjeren jugozapadnjak i jugo.

Najniža temperatura uglavnom od 10 do 15, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna između 19 i 24 °C, u gorju niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoalarm je zbog mogućnosti obilnije kiše te pljuskova s grmljavinom praćenih tučom i prolazno pojačanim vjetrom do kraja ponedjeljka izdao narančasto upozorenje za Dalmaciju. To znači da će vrijeme biti opasno, a čak su moguće i štete te ljudske žrtve.

Upozorenja Meteoalarma do kraja ponedjeljka

'Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela', navodi Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za unutrašnjost Dalmacije vrijedi nešto niže, žuto upozorenje.

Meteoalarm je za utorak zbog kiše i mogućeg grmljavinskog nevremena praćenog jakim vjetrom žuta upozorenja izdao za Istru, Kvarner, sjeverno primorje te najveći dio Dalmacije. Izuzetak je krajnji jug primorja gdje je upozorenje narančasto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenja Meteoalarma za utorak

U nastavku tjedna i dalje će biti promjenljivo oblačno. U srijedu će povremene kiše još biti u mnogim krajevima, osobito u Dalmaciji gdje se kiša očekuje i u četvrtak.

U Dalmaciji su mogući i obilniji pljuskovi s gmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak sunčanije i uglavnom suho. Slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru umjerena do jaka bura, na jugu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadnjak. Postupno toplije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo