Ispred zgrade DORH-a / Doktor Pernar: 'Mislim da je veća šansa da će se netko izliječiti uljem od konoplje nego kemoterapijom'

Liječnici već nekoliko dana upozoravaju na opasne zdravstvene savjete Ivana Pernara

11.1.2019.
7:38
VOYO logo

Nakon što je stranka Pametno protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara podnijela kaznenu prijavu zbog nadriliječništva, on je svoj iskaz odlučio dati prije nego ga itko pozove. Tako je jučer ispred zgrade DORH-a održao konferenciju za medije i dijelio vitamin C.

Doktor Pernar je ponovno dijelio i nevjerojatne zdravstvene savjete. Oko njih se danas oglasio i njegov kolega iz Sabora, liječnik Mirando Mrsić, upozoravajući da neki od Pernarovih savjeta mogu izazvati i smrt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred vama je jedan jako opasni kriminalac pod imenom Ivan Pernar".

Da je kriminalac nitko osim njega ne tvrdi, ali da je opasan, liječnici govore već nekoliko dana i to nakon što je na svojem Facebook profilu počeo objavljivati zdravstvene savjete vezane uz vitamin C. I danas je krenuo istim smjerom. Pernar ima rješenje za baš svaki tip karcinoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ja kažem da će ulje od konoplje izliječiti sve koji imaju rak, a da vas kemoterapija neće izliječit, ako ja to sad pred kamerama kažem", kazao je Pernar

Jel' to kažete? Jel' to tvrdite?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da je veća šansa da će se netko izliječiti uljem od konoplje nego kemoterapijom. To je moje mišljenje", nastavio je.

A njegovo je mišljenje, čini se, i da antibiotik nije tako važno medicinsko dostignuće kako se to čitavo vrijeme vjerovalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Azitromicin je jednako učinkovit kod liječenja upale pluća bakterijske kao i vitamin C", kazao je Pernar.

Liječnici, od psihijatara, virusologa pa čak i ministar zdravstva, danima pozivaju građane da ne slušaju savjete doktora s Facebooka. Danas su im se pridružili i studenti farmacije te hematolog i saborski zastupnik Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Azitromicin je lijek koji liječi upalu pluća. Upala pluća je smrtonosna bolest. Ako netko umjesto antibiotika uzme C vitamin koji nije za liječenje upale pluća direktno ugrožava svoj život i može doći i do smrtnih posljedica", kazao je Mirando Mrsić, saborski zastupnik i liječnik.

Mrsić smatra da njegova stranka hitno treba reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštro osuđujem postupke Ivana Pernara, ali i zahtijevam od njegove stranke da se  javno ogradi od njegovih istupa", rekao je Mrsić.

Oni koji slušaju njegove savjete vjerojatno su pomislili kako Pernar savjete dijeli kako bi im pomogao. No, iza svega se krije nešto sasvim drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da dobijem još više fanova i da Živi zid još više raste u anketama", kazao je Pernar.

Nije ga briga, kaže, ni da će izgubiti licencu medicinskog tehničara pa čak ni diplomu. Ali C vitamin liječi sve što je naveo i točka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, kažu neki i da se Gospa ne ukazuje u Međugorju. Šta sad da im ja na to kažem", rekao je Pernar.

Jel' se vama ukazala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni se nije ukazala", rekao je Pernar kroz smijeh.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo