DOK ZAGREPČANI PROSVJEDUJU ZBOG ZAKONA O OBNOVI, HDZ-OV MINISTAR PORUČUJE: / 'Apsolutno računamo na glasove Zagrepčana'

Image
Foto: N1
18.5.2020.
14:52
N1
VOYO logo

Ministar energetike Tomislav Ćorić pojasnio je proces izrade Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa, zbog čijeg nedonošenja prije raspuštanja Sabora od jučer na Markovu trgu prosvjeduju građani i zagrebačka oporba.

"Zakon se pokušavao uskladiti, naišli smo na situaciju da su pojedine struke negodovale tretmanom važnosti u Zakonu, brzo guranje zakona otvorilo bi pitanje zašto se gura, nismo htjeli da tako ispadne…“, objasnio je Ćorić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAUZELI MARKOV TRG: /

'Građani pogođeni potresom ostavljeni su na milost i nemilost još pola godine'

Image
ZAUZELI MARKOV TRG: /

'Građani pogođeni potresom ostavljeni su na milost i nemilost još pola godine'

Kampanja već traje

Uvjerava da razlog neizglasavanja zakona nije to što su htjeli arbitrirati između svojih koalicijskih partnera koji su na suprotnim stranama, Milana Bandića i HNS-a. Podsjetio je na Vladinu odluku o financiranju najma te izdvojena sredstva za ugradnju bojlera i obnovu dimnjaka.

"Ja sam razgovarao jutros s prosvjednicima, nitko ne može problem razrušenosti zgrada u centru riješiti u roku 10 ili mjesec dana, apeliram da hrvatska javnost bude razumna, obnova će trajati više godina i zato treba dobra zakonska osnova“, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da predizborna kampanja traje već mjesecima, a da je oporba destruktivna. Unatoč prosvjedu i peripetijama oko zakona naglasio je cilj stranke: "Apsolutno računamo na glasove Zagrepčana, učinili smo sve da ljudi ne budu na cesti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nema novih zakona

Pojasnio je da tehnička vlada ne može donositi nove zakone, ali može izglasati uredbe.

"Vlada ima mogućnost financiranja riješiti preraspodjelama i imamo svu potrebnu likvidnost, Hrvatska ima resurse, ima kreditni potencijal, ima za deficit, neće biti problema“, rekao je ministar Ćorić i dodao da je bitno što će Hrvatska biti u novoj fazi političke stabilnosti kada kreditne agencije budu objavljivale nove rejtinge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo