Tročlana obitelj kod Osijeka na dva i pol hektara uzgaja šljive, kruške i breskve. Posebni su po tome što ih upotrebljavaju na desetke načina.
Njihovi inovativni džemovi i rakije privukli su pozornost i proizvođača iz Europske unije, javlja HRT.
Od automehaničara do proizvođača đemova
Tročlana obitelj Pavičić iz Petrijevaca pokraj Osijeka nije mislila da će imati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Ivica je automehaničar, no odlučio se baviti proizvodnjom rakije i džema, ali na drugačiji način.
Đemovi od šljiva, čokolade i čilija ili kombinacije stevije, aronije i povrća zaintrigirali su i proizvođača iz Luksemburga. Iznio im je zanimljivu ponudu.
Obiteljsku tradiciju nastavlja i kći Ivana, koja je na Poljoprivrednom fakultetu diplomirala upravo na proizvodnji šljivovice. I njezina je rakija drugačija. Za Pavičiće, Slavonija je budućnost.