DOK SE VATROGASCI BORE S POŽAROM, DRUGI SE RJEŠAVAJU SMEĆA!? / Poznati hotelijer na požarište bacio kamion pun krupnog otpada

Image
Foto: Pixsell

Javnost je šokirala vijest o tome da je poznati poduzetnik u tijeku borbe vatrogasaca na požarište bacio kamion krupnog otpada

1.10.2018.
16:34
Pixsell
VOYO logo

Hotelijer i poduzetnik Igor Mikulić u jeku požara na Orebiću na požarište je bacio pun kamion krupnog otpada. Sve se, piše Slobodna Dalmacija dogodilo u naselju Mokolo blizu Orebića, a gospodina Mikulića na Facebooku je optužila mještanka Marija Mrgudić koja je objavila i fotografije ovog događaja.

'Ili makni smeće ili će mu ga mještani donijeti ispred kuće'

"Pun kamion krupnog otpada bačen je na požarište u srijedu ujutro oko 10 sati iznad Mokala, pokraj vodospreme. Ugledni hotelijer je i prije na toj lokaciji bacao drop, krute ostatke grožđa nakon cijeđenja, šut i zemlju, a sad je na red došlo i smeće. Odloženo je nekoliko madraca, kreveti, ormari i drvenarija iz renovirane vinarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo nakon toga, gospodina je nazvao mještanin Mokala rekavši mu da makne smeće ili će mu ga mještani, koji su se digli na noge revoltirani događajem, donijeti ispred kuće. Malo nakon toga na mjesto gdje je bačeno smeće dolazi neki mladić koji je doslovno pokupio tri madraca i nešto sitno smeća, sve ostalo je ostavljeno. Taj isti dan u noći požar je opet buknuo, vatra je zahvatila i to smeće, naše kuće su bile ugrožene, kao i kuća uglednog hotelijera", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Marija Mrgudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve će vam oprostit, ali ne mogu vam oprostit kad ste bolji od njih!'

Igor Mikulić demantirao je većinu navodu Marije Mrgudić. "Radili smo nešto u kući i kamion je bio pun, trebalo ga je odnijeti na orebićki deponij. Kako je izbio požar, deponij se zapalio, čovjek nije imao gdje odložiti smeće pa sam mu rekao da ga iskrene na mom zemljištu. To je zemlja u mom vlasništvu, na svoju sam zemlju iskrenuo otpad i sa svoje sam ga zemlje pokupio

Nitko me od mještana nije nazvao i požar nije zahvatio smeće, uostalom, to je krupni otpad, a ne kućno smeće koje smrdi. Ova se situacija može opisati jednom starom poslovicom: Sve će vam oprostit, ali ne mogu vam oprostit kad ste bolji od njih!" izjavio je Igor Mikulić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bager na deponiju

Međutim, mještani tvrde kako je bačeno smeće nastalo nakon uređenja nekog stambenog objekta, koji sigurno nije renoviran usred ljeta, piše Slobodna Dalmaciju, te nagađaju kako je smeće bilo negdje čuvano te je iskorišten trenutak požara kako bi se bacilo na divlje odlagalište. Iako tvrdi kako nije kriv za ništa Mikulić je poslao na deponij bager koji je poravao zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrgudić je objavila status na Facebooku i slike na kojima navodi kako je nakon dolaska bagera na područje deponija došao automobil resorta koji je iskrcao građevinski materijal, te kako je zvala komuninalnog redara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike