DOK SE PRIČA O DIONICAMA KRAŠA, JEDNA DRUGA TVRTKA RASTE NA BURZI: / Dionice ove domaće kompanije porasle na 498 kuna

Image

Burzovni analitičari naglašavaju da je moguće da se dio novca od prodaje dionica konditorske kompanije prelio na Podravku

27.9.2019.
22:50
VOYO logo

Dok se još uvijek u Hrvatskoj priča o dionicama Kraša i srpskom poduzetniku Nebojši Šaranoviću koji ih je u par dana kupio za 100 milijuna kuna, dionice Podravke počele su drastično rasti. Prema pisanju portala Novac.hr 17. rujna je cijena Podravkine dionice narasla za 17 posto. U četvrtak je cijena dionice iznosila 498 kuna što je ujedno najveća razina u posljenjem desetljeću, a od 17. rujna, kada je cijena iznosila 410 kuna, ostvaren je ukupni promet dioniciom od 17 milijuna kuna.

Image

21.02.2017., Koprivnica - Odrzana je Skupstina dionicara Podravke na kojoj se medju ostalim birao Nadzorni odbor, a Skupstinu je vodio ministar Goran Maric. Medjutim najzanimljiviji je bio rasplet oko buduce sudbine Podravke, buduci da bi moglo doci do smjene na tzv. sedmom katu Podravke, odnosno da je upitna sudbina predsjednika Uprave Zvonimira Mrsica, a kojega bi mogao naslijediti Marko Kolakovic. Danas je sve u Podravci bilo obavijeno velom tajne, a sto je privuklo paznju brojnih novinara. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Cijena je u četvrtak u odnosu na dan prije porasla za 5,6 posto te je obavljeno trgovanje s 12.151 dionica uz dnevni promet od skoro šest milijuna kuna. Burzovni analitičari koji su razgovarali s novinarima portala Novac.hr, naglašavaju da je moguće da se dio novca od prodaje dionica konditorske kompanije prelio na Podravku. Međutim, dodaju da se bliži vrijeme objave rezultata poslovanja kompanija u drugom tromjesečju što također može biti razlog zauzimanja "optimističkih" pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKRIVENO TKO JE MISTERIOZNI KUPAC KOJI KUPUJE DIONICE KRAŠA: /

Iza računa Reiffeisen banke krije se srpski 'kralj papira'?

Image
OTKRIVENO TKO JE MISTERIOZNI KUPAC KOJI KUPUJE DIONICE KRAŠA: /

Iza računa Reiffeisen banke krije se srpski 'kralj papira'?

Raste i dionica Petrokemije

Osim dionica Podravke, tu je i Petrokemija čija dionica bilježi natprosječan rast. Ta kompanija je donedavno bila gubitaš, no ona je sve češće obojena u zeleno otkada su tvrtki preuzeli Ina i PPD. Cijena dionice Petrokemije u ponedjeljak je skočila za 11, 83 posto u odnosu na srijedu na 45 kuna s prometom od 628,35 tisuća kuna.

Cijena dionice Petrokemije krajem srpnja kretala se oko 16 kuna, a to znači da se od tada utrostručila s prometima od par desetaka tisuća kuna dnevno do pola milijuna kuna. Ministar gospodarstva, Darko Horvat, nedavno je kazao da će država svoj paket prodati kad cijena bude 100 kuna po dionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo