branitelji svih boja / Dok se o Crnoji odlučivalo u Vladi, Matić se na Klemmovoj vikendici družio s Markačem, Demom i Deurom

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na dana kada se u novooformljenoj Vladi razgovaralo o sudbini Mije Crnoje, na Klemmovoj vikendici u Svetoj Nedelji se okupila braniteljska elita na privatnom druženje. Zanimljivo je da se kod jednog od organizatora prosvjeda u Savskoj 66 pojavio i bivši ministar branitelja Predrag Matić

3.2.2016.
9:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dok se u Vladi drugog dana odlučivalo o sudbini sada već bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje, bivši ministar branitelja Predrag Matić i bivši potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Franko Vidović došli su na druženje s braniteljima u vikendici u Svetoj Nedelji, nedaleko od Zagreba, organizirao jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66 Josip Klemm.

Kako piše Nacional, na tom druženju našli su se branitelji 'svih boja', kako je jedan od sudionika opisao, od generala Mladena Markača, predsjedničinog savjetnika za branitelje Ante Deura, Bandićeva pročelnika za branitelje Miodraga Deme do nekih pripadnika Tigrova i drugih braniteljskih udruga. Može se tvrditi da je na tom diskretnom okupljanju Klemmu pošlo za rukom ono što nije uspjelo Boži Petrovu i Mostu – u vrijeme kada se u novoj vladi događala prva ozbiljna drama povezana s razrješenjem ministra branitelja, okupio je na jednom mjestu, u ugodnom druženju, najutjecajnije predstavnike braniteljske populacije sa svih dijelova političke scene, izuzev onog dijela čije savjete sluša predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to jako ugodno druženje, bez provokacija", rekao je bivši ministar branitelja Predrag Matić. 

Priznao je da ne zna zašto ga je jedan od vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj pozvao prošlog četvrtka poslijepodne, kada su vladajući smjenjivali Miju Crnoju, Matićevog nasljednika na mjestu ministra branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvao me i rekao da dođem na piće, jer se skupilo društvo. Bili su tamo svi, od Švepsa do Markača. Samo Đuro Glogoški nije došao. Crnoju nitko nije ni spomenuo", dodao ej Matić, piše 24sata.

"Možda je to bilo i svojevrsno pranje njihove savjesti. To su ljudi koji te u jednom trenutku nose na rukama, a u drugom su protiv tebe", izjavio je Matić i dodao kako je roštiljadu napustio nakon sat i po, kada je stigao drugi SDP-ovac Franko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to bilo nikakvo tajno druženje. Svi smo mi dobri poznanici, prijatelji i suborci. To je bilo spontano okupljanje nitko ga nije posebno inicirao. Dobro smo se zabavili, opustili, ali to je bila prilika i za razgovor o zbivanjima protekle dvije godine. Šteta što do takvog druženja nije došlo ranije pa možda ne bi došlo do radikalizacije stavova", prepričao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo