je li to uopće nužno? / Dok Bandić najavljuje subvencioniranje razdjelnika, doznajte u kojem gradu se već to radi!

Svim Zagrepčanima bijesnim nakon afere s razdjelnicima, nakon RTL-ova upita, Milan Bandić je dao nadu. Naime, najavio je kako će im iz proračuna retroaktivno biti subvencionirani troškovi, a takva praksa je već stvarnost u Karlovcu

3.3.2016.
18:47
VOYO logo

Dok odrađuje dnevne protokole, razmišlja o svemu, a trenutačno ga najviše muče razdjelnici, pa je Milan Bandić prvo tražio od HEP-a točne podatke o broju pogođenih kućanstava u Zagrebu.

Image
gradonačelnik probudio nadu /

Bandić: 'Moguće je da subvencioniramo štetu koji su razdjelnici nanijeli građanima'

Image
gradonačelnik probudio nadu /

Bandić: 'Moguće je da subvencioniramo štetu koji su razdjelnici nanijeli građanima'

"Tražili smo HEP podatke o tome koliko je ugrađeno razdjelnika u Zagrebu, i mogu reći kako apsolutno postoji mogućnost da to subvencioniramo našim građanima. Grad će svakako pokušati pomoći. Nećemo ih ostaviti na cjedilu ni ovaj put ", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eventualna mogućnost Zagrepčana, već godinama je stvarnost Karlovčana.

Gradski oci ponosni da mogu pomoći, iako su svjesni da sufinanciraju plan koji je izazvao bijes tisuća stanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je informacija u negativnom kontekstu vezano za razdjelnike. Ja ih u ovom trenutku ne bi komentirala. Zakonske obveze su stavljene, zakon je takav. Mi smo osigurali od 250 do 350 kuna po radijatoru", kazala je pročelnica Odjela za zaštitu okoliša Grada Karlovac Martina Furdek Hajdin. 

Karlovački vođe antirazdjelničkog, odnosno, propotrošačkog pokreta smatraju da je upitno sada još uvijek na ovaj način požurivati građane na ugradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba li sufinancirat razdjelnike u vrijeme kad je vrlo velika vjerojatnost da će biti moratorij na tu odredbu da se mora ugraditi?", upitao je predsjednik Regionalne organizacije za zaštitu potrošača Željko Tomašić. 

Bez obzira na to što odlučila radna skupina ministra gospodarstva o razdjelnicima, nema kućanstva kojem retroaktivnih 50 posto novca plaćenog za uređaje ne bi pomoglo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo