RIGOROZNE MJERE / Dok bacaju smeće Tišnjanci su pod budnim okom nadzornih kamera: Kazne i do 5.000 kuna

Visokim kaznama Općina poručuje da ovoga puta zaista misli ozbiljno uvesti red

10.5.2019.
17:26
VOYO logo

Građane koji neprimjereno odlože otpad ili ga ostave pored kontejnera stići će visoka kazna.

Općina se na rigorozne mjere i postavljanje 20 nadzornih kamera odlučila jer su mještani - otkako se odvoženje mješovitog otpada naplaćuje po količini - otpad počeli bacati gdje stignu po mjestu, šetnicama, ali i u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da bismo stali tome u kraj, mi smo morali postaviti te nadzorne kamere i jednostavno smo obavijestili sve naše građane koji to rade da će biti objavljeni na našim web stranicama i ide im obavezni prekršajni nalog'', objašnjava načelnik općine Tisno Ivan Klarin.

Do sada je napisano desetak kazni, naime, kako objašnjava: ''Ako je bačeno u prirodu, uvalu, neki zaštićeni dio Općine onda su kazne se mogu popeti i do 5.000 kuna, s tim da je prosjek 1.000 i 2.000 kuna. Dakle, one kazne koje su ispisane u posljednjih nekoliko dana kreću se u rasponu između 1.000 i 2.000 kuna''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visokim kaznama Općina poručuje da ovoga puta zaista misli ozbiljno uvesti red i kazniti neodgovorne mještane, a što se tiče turista - komunalci će kontrolirati i njih. Ako treba, kažu, i uz pomoć policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo