DOGRADONAČELNIK KUTINE: / 'Bezuk je bio je moj prijatelj i on nije terorist! Prestanite cipelariti i dolijevati ulje na vatru'

Image

'Prozvati nekog teroristom, a imati uza se SDSS bio bi, da nije ove tragedije, vic broj jedan'

16.10.2020.
15:54
VOYO logo

Kutinski dogradonačelnik Damir Markuš, koji je na parlamentarnim izborima bio na listi Domovinskog pokreta, ne krije da je bio prijatelj s 22-godišnjim napadačem s Markova trga.

Portal Novosti je otkrio da se u komentarima na njegovom Facebook profilu poziva na mržnju i da neki korisnici u komentarima pozivaju na "likvidaciju premijera Plenkovića", "spaljivanje Katarine Peović" i "ponovno otvaranje Golog Otoka za Vladu i neistomišljenike". Za Večernji list Markuš je komentirao komentare ispod objava na njegovom profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

27.10.2015., Kutina - Damir Markus Kutina, dragovoljac HOS-a i autor knjige 58 HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Ne, tako nešto ne odobravam. Često ne vidim sve komentare, jednostavno se ne stigne. Svi koji pišu ili javno govore, odgovaraju za to što su napisali, svatko posebno. Treba pitati njih, one koji su to napisali, što su time mislili", rekao je Markuš za Večernji list.

Image
PLENKOVIĆ OBJAVIO: /

'Otkad se dogodio napad, uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne...'

Image
PLENKOVIĆ OBJAVIO: /

'Otkad se dogodio napad, uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne...'

'Nikada se neću odreći prijateljstva s Danijelom Bezukom'

"Poznavao sam dobro Danijela Bezuka i našeg se prijateljstva neću nikad odreći. Igrao je u NK Dinamo Kutina, u kojem sam predsjednik. Pitajte sve koji su ga poznavali i nećete čuti lošu riječ o njemu. Danijelov stric Zdravko Bezuk junak je Domovinskog rata. Poginuo je u bitkama za Vukovar kao dragovoljac HOS-a, bili smo skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijelov je otac od samih početaka u obrani RH. Zajedno smo 12. ožujka 1991. ušli u jedinicu za posebne namjene MUP-a. Tragedija koja se dogodila, nije se dogodila s još nečijim znanjem, nitko to nije mogao predvidjeti. Ne mogu znati što je Danijela natjeralo na taj čin. Iz razgovora s njegovim prijateljima i vršnjacima sam saznao da je on, kao i drugi mladi, bio nezadovoljan stanjem u našoj domovini", rekao je Markuš.

'Ne cipelarite Danijela preko medija, ne dolijevajte ulje na vatru'

"Od nekažnjavanja i neprocesuiranja ratnih zločinaca, ovršenih, blokiranih, do gospodarskog kriminala i takvih primjera korupcije da ti pamet stane. Zašto se odlazi iz domovine? Ne samo zbog ekonomskih razloga već i zbog svega što sam nabrojio. Kad bi ti teški problemi većim dijelom bili riješeni, mislim da ne bi bilo ove tragedije. No na tome se ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne slažem se sa činom nasilja koji se dogodio na Markovu trgu. Svi želimo brz oporavak ranjenom policajcu i žalimo zbog toga što se dogodilo. Svima koji i dalje preko medija 'cipelare' i Danijela i njegovu obitelj poručujem da prestanu. Nemojte dolijevati ulje na vatru. I mediji, ali i premijer. Njegove riječi ne smiruju situaciju. Prozvati nekog teroristom, a imati uza se SDSS bio bi, da nije ove tragedije, vic broj jedan. Dobro smo mi devedesetih upoznali teroriste, a Danijel to sigurno nije. Reći da će svaki dan govoriti o tome nije smirivanje situacije. Koristiti ovu tragediju i pretvarati je u borbu protiv neistomišljenika ili u političke svrhe je degutantno. Treba rješavati probleme koje sam spomenuo", rekao je dogradonačelnik Kutine za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo