'TO ĆE IH UNIŠTITI' / Dodatni razlog za smjenu: Tajni izvor dojavio Filipoviću i Lovrinčeviću da će PPD dobiti kaznu

Image
Foto: Sanjin Strukic/Zarko Basic/PIXSELL

Svemu je posrijedi i situacija s PPD-om i kaznom koju je tvrtka dobila od mađarskog regulatora

13.12.2023.
17:04
Sanjin Strukic/Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar gospodarstva Davor Filipović i njegov savjetnik Jurica Lovrinčević nisu smijenjeni samo zbog afere s uzimanjem novaca iz marketinških kampanja. Kako javljaju 24sata, svemu je posrijedi i situacija s PPD-om i kaznom koju je tvrtka dobila od mađarskog regulatora.

24sata tako prenose dio elektroničke komunikacije u kojoj je vanjski izvor obavijestio Filipovića i Lovrinčevića o velikoj kazni i prije službene objave, i to jer su ''dokazano manipulirali prekograničnim kapacitetima'' na granici Mađarske i Austrije u siječnju 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom privatnom mišljenju, kazna će uništiti PPD. Hvala", piše sugovornik na engleskom jeziku.

Ta je kazna stigla Pavlu Vujnovcu u lipnju ove godine. Navodi se kako je to bio jedan od poteza kako bi se PPD uništio na mađarskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri mjeseca prije kazne PPD je zakupio trenutačne kapacitete za LNG Terminal na Krku od 2027. do 2037. godine i time izbacio Mađare.

Filipović i Lovrinčević su smijenjeni nakon što je tjednik Nacional otkrio aferu izvlačenja novaca, kada je objavljeno da je Lovrinčević navodno tražio dio novca od Mreže TV namijenjenog za oglašavanje. Povjerljive informacije iz Ministarstva dolazile su do Mosta, a Lovrinčević je Mostovce koristio zbog svog privatnog sukoba s Pavlom Vujnovcem i Marijem Radićem iz Domovinskog pokreta oko suvlasništva u Pevexu, a dijelom i zbog sukoba Davora Filipovića s Franom Barbarićem oko HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke, smjene i USKOK: Kako su s Markova trga 'odletjeli' Filipović i njegov savjetnik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo