'Dočekali su me neugodno, mislila sam da će me udariti'

'Dočekali su me glasno, bezobrazno i neugodno, skrivajući se iza žena i djece. Mislila sam i da će me udariti.

22.6.2012.
15:15
VOYO logo

Stečajna upraviteljica JadrankamenaAnči Bašić u Pučišća je u srijedu došla kako bi radnike obavijestila o tome da će izraditi prijave njihovih tražbina prema podacima iz knjigovodstva društva. No, masa radnika predvođena sindikalcima, kaže, divljački je napala njeno vozilo, ljuljajći ga i udarajući po haubi i vrijeđajući je.

"Prema Stečajnom zakonu, obavijestila sam radnike da ću izraditi prijave njihovih tražbina prema podacima iz knjigovodstva društva. Donijela sam ih njima na potpis, da provjere i vide ima li što s čime se ne slažu. Oni moraju to dobiti i potpisati kako bi postali stečajni vjerovnici. Nisam mislila da će se stvoriti problem, jer to su njihove tražbine. Obavijestila sam i odvjetnicu radnika i pozvala je da i ona dođe", kaže Bašić u intervjuu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da su je radnici spriječili da obavi posao, sad će obavijestiti Trgovački sud da nije mogla obaviti dužnost, a on će odlučiti što dalje. Kaže da su radnici iz pogona van Pučišća potpisali spomenute prijave tražbine, a na pitanje što će biti s potraživanjima ostalih radnika, kaže:

"Ne mogu prijaviti potraživanja ljudi koji ih nisu potpisali. Takav je zakon koji ne prihvaćaju, kao ni odluku suda ni stečaj. I jučer sam im rekla da na ročištu vjerovnika mogu mijenjati odluke i utjecati na njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečajna upraviteljica kaže kako se više neće vraćati na Brač. "Dočekali su me glasno, bezobrazno i neugodno, skrivajući se iza žena i djece. Mislila sam i da će me udariti. Učinila sam sve što sam mogla", kaže Bašić, dodajući da ipak neće dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo