Dočasnik udario ročnicu, pa udaljen s dužnosti

Nekoliko ročnika i ročnica kršili su vojnu stegu tijekom temeljne obuke u Požegi, što je dočasnik primijetio te je, prema priopćenju, tijekom izvođenja sklekova jednu od ročnica udario nogom.

8.11.2011.
23:40
VOYO logo

Stožerni narednik D. K. udaljen je s dužnosti u Požegi nakon što je nogom udario ročnicu te je protiv njega pokrenut stegovni postupak, priopćili su iz MORH-a.

Incident se dogodio u nedjelju 6. studenoga oko 01.30 sati. Nekoliko ročnika i ročnica kršili su vojnu stegu tijekom temeljne obuke u Požegi, što je dočasnik primijetio je te, prema priopćenju, tijekom izvođenja sklekova jednu od ročnica udario nogom. Ročnica je odmah preventivno upućena u bolnicu u Požegi te je nakon liječničkog pregleda odmah i vraćena u postrojbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske odmah po saznanju formiralo je povjerenstvo za ispitivanje i utvrđivanje okolnosti. Zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc uputio je u Središte za temeljnu obuku načelnika Stožera HKoV-a brigadnog generala Alojza Tomaševića. Svi sudionici navedenog događaja izrazili su žaljenje zbog ovog incidenta te će snositi eventualne posljedice koje će utvrditi nadležna tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo