DOBROVIĆ: / 'Povratio sam sjećanje, zabunio sam se i pogriješio. Ispričavam se Mariću'

Image
Foto: atrik Macek/PIXSELL

Drama oko ministra financija, Zdravka Marića, ne prestaje.

13.7.2017.
14:43
atrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Naime, bivši ministar zaštite okoliša i energetike i bivši član Nadzornog odbora HBOR-a iz redova Mosta, u utorak je rekao da se Marić izuzeo od glasovanja na sjednici Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na kojoj se potkraj prošle godine odlučivalo o 48,3 milijuna eura vrijednom kreditu tvrtkama iz sastava Agrokora, ali da je ostalim članovima sugerirao da bi se kredit trebao odobriti.

No, ubrzo se na web stranici Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) pojavio audiozapis s dijela sjednice Nadzornog odbora te banke održane 20. prosinca 2016. na kojoj se raspravljalo o kreditima društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d, a na njoj se može čuti kako Zdravko Marić izjavljuje na početku sjednice da se suzdržava od diskusije i glasovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POSLUŠAJTE ŠTO JE REKAO MINISTAR MARIĆ: Objavljen audiozapis sa sporne sjednice na kojoj se raspravljalo o kreditima za Agrokor

Dobrović je izjavio kako povlači optužbe na račun Marića jer mu se sada "povratilo sjećanje" pa se prisjetio da se Marić izuzeo ne samo od glasovanja već i od rasprave na sjednici pa nikoga nije ni mogao nagovarati na odobrenje kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslušao sam snimku i povratio sjećanje i moram reći da sam pogriješio", rekao je Dobrović, dodavši kako se ispričava ministru Mariću i hrvatskoj javnosti.

"Marić je bio na sjednici, ali se izuzeo od rasprave pa sam zamijenio njegovu ulogu s drugima. Pogiješiti se može, ispričati se mora", zaključio je Dobrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo