Svi naglo dobiju epilepsiju / Dobro poznata obrana: Muškarac koji je nadrogiran pregazio ženu, brani se - sinkopom

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Potrebna je liječnička dokumentacija koja potvrđuje da Duvančić boluje od epilepsije

23.7.2019.
9:49
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Počelo je suđenje Danijelu Duvančiću (40) iz Đakova, kuharu po zanimanju, s trenutnim prebivalištem u Primoštenu. Duvančić je optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pjšakinja. Suđenje je započelo na Županijskom sudu u Rijeci gdje je optuženi još jednom ponovio da se ne osjeća krivim za prometnu nesreću koju je izazvao 22. kolovoza 2016. godine nešto prije 21 sat u Lovranu i pritom usmrtio 64-godišnju pješakinju Ilonu Čordašić iz Ike, piše Novi list

Duavnčićev odvjetnik je predložio da ga se podvrgne kombiniranom, psihijatrijsko-psihologijskom vještačenju na okolnosti zdravstvenog stanja u trenutku nesreće koju je izazvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj se branjenik tereti za neizravnu namjeru, tvrdimo da zbog svog specifičnog zdravstvenog stanja nije bio svjestan upravljanja vozilom, zato tražimo kombinirano vještačenje", kazao je Lekaj. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je nakon kratkog vijećanja načelno pristala, ali i inzistirala da se u 
međuvremenu nabavi zdravstvena dokumentacija izdana od neurologa da se utvrdi da li Duvančić boluje od epilepsije. Zapravo, u ovom trenutku nedostaje taj ključan dokaz obrane.

Medicinska dokumentacija

"Jeste li bili ikada na neurološkom pregledu za dijagnosticiranje epilepsje"?, upitala je sutkinja Ika Šarić optuženog te naložila branitelju da na sljedećoj raspravi priloži dokument gdje je dijagnosticirana epilepsija, odnosno stanje sinkope na koju se Duvančićev odvjetnik poziva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, prikupljena je medicinska dokumentacija s Klinike za psihijatriju KBC-a Rijeka, KB Sveti duh i Zajednice Susret gdje je Duvančić izvjesno vrijeme proveo na odvikavanju od opojnih droga.

Vozio nadrogiran

Duvančić ej optužen da je automobilom u Lovranu upravljao pod utjecajem dvije vrste droga THC (marihuane) i MDMA (ecstasyja) te jednog lijeka za liječenje ovisnosti od opijata (suboxon), uslijed čega je bio nesposoban za sigurno upravljanje motornim vozilom, pa uslijed tih okolnosti nije vozio brzinom kojom  može zaustaviti vozilo kako ne bi ugrozio pješake. U tom je trenutku prednjim djelom vozila udario u pješakinju koja se kretala obilježenim pješačkim prijelazom. Nesretna žena tom je prilikom dobila teške tjelesne ozlijede od kojih je preminula na licu mjesta, piše Novi list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo