agencija u središtu afere / Dobro poslovanje: prihodi tvrtke Drimia Ane Karamarko značajno porasli u 2015. godini

Image

Poslovni prihodi Drimije, prijavljeni u registar godišnjih financijskih izvješća, drastično su narasli u prošloj godini

18.5.2016.
18:20
VOYO logo

Marketinška agencija Drimia Ane Karamarko, koja se posljednjih dana našla u središtu afere, prošlu je godinu završila rastom prihoda od gotovo 50 posto, uz isti broj zaposlenih i približno slične rashode. Prihodi su joj skočili sa 2,69 milijuna kuna u 2014. na preko četiri milijuna u 2015. godini, objavio je Tportal.

Image
AFERA KONZULTANTICA /

Povjerenstvo će ipak odlučivati je li Tomislav Karamarko u sukobu interesa

Image
AFERA KONZULTANTICA /

Povjerenstvo će ipak odlučivati je li Tomislav Karamarko u sukobu interesa

Nakon što je u dvije prethodne godine imala značajne gubitke, od ukupno 700.000 kuna, agencija je 2015. godinu završila u plusu od 500.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Ana Karamarko direktorica Drimije, nije jedna od petero zaposlenih u svojoj agenciji, već za tvrtku radi preko RPO ugovora na osnovi kojeg joj je lani isplaćen iznos od 401.600 kuna.

Ipak, valja napomenuti kako Drimia, unatoč odličnoj prošloj godini, i dalje ne stoji dobro. Ima problema s likvidnošću i financijski je nestabilna, temeljni je kapital u minusu, a ukupne obaveze veće su od dva milijuna kuna. Tako su dugovanja prema državi povećana s 110.684 kune na 264.837 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drimia ima petero zaposlenih kojima je lani isplaćeno za plaće, prema podacima iz financijskog izvješća, 515.099 kuna odnosno u prosjeku oko 8.500 kuna mjesečno, piše Tportal.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u srijedu pokrenuti postupak u predmetu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako bi utvrdilo nalazi li se u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa između njegove supruge Ane i njegova prijatelja Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo