pomoć roditeljima / Dobra vijest za roditelje na Hvaru: Naknade za bebe povećane na 5 tisuća kuna

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Ivica Galović/PIXSELL

Pravo na pomoć imaju obitelji u kojima jedan od roditelja/posvojitelja ima boravište i prebivalište na području Hvara ne kraće od godinu dana

15.1.2019.
9:40
Dubravka Petric/PIXSELL, Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Grad Hvar u 2019. godini uvećao je naknade za novorođenu i posvojenu djecu pa one umjesto 3 tisuće, sada iznose 5 tisuća kuna za svako novorođeno odnosno posvojeno dijete.

Pravo na pomoć za novorođenu/posvojenu djecu imaju obitelji u kojima jedan od roditelja/posvojitelja ima boravište i prebivalište na području Grada Hvara ne kraće od godinu dana, a novorođeno/posvojeno dijete ima prebivalište na području Grada Hvara, prenosi Gradonačelnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za novorođenu djecu podnosi se najkasnije do navršene prve godine života djeteta odnosno u roku od jedne godine od pravomoćnosti rješenja o posvojenju. 

Za ostvarivanje prava potrebno je pribaviti potvrdu Policijske postaje Hvar o prebivalištu i boravištu na području Grada Hvara jednog od roditelja/posvojitelja i djeteta, presliku osobne iskaznice izdate od Policijske postaje Hvar jednog od roditelja/posvojitelja te fotokopija rodnog lista djeteta odnosno rješenja o posvojenju djeteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo