MIRNIJE I TOPLIJE /

Zašto vas ovih dana bole zglobovi, križa ili glava? RTL-ov meteorolog ima odgovor

Izražena južina potrajat će još i u petak, no, u subotu stiže jedna brza i izražena promjena

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

26.9.2024.
6:03
VOYO logo

Do vikenda mirnije pa i toplije vrijeme, ali uz mnogima neugodnu izraženu južinu. Stizat će nam taj topliji zrak s jugozapada ispred jednog dubljeg poremećaja na sjeverozapadu kontinenta, koji nam se u naše krajeve spušta u dane vikenda.  

ČETVRTAK 

U četvrtak ujutro barem djelomice sunčano, a nešto više oblaka zadržavat će se oko gorja, gdje se očekuje malo kiše, a pokoji pljusak moguć je i duž obale sjevernog Jadrana te u dalmatinskom zaleđu. Južina će postupno jačati, a u gorju već može biti jakih pa i olujnih udara. Najniža temperatura ostaje slična današnjoj, oko 13-14 °C na kopnu, a između 18 i 21 °C duž Jadrana.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano, povremeno malo oblaka samo uz granicu sa Slovenijom. Bit će suho, ali razmjerno vjetrovito uz umjeren, lokalno jak jugozapadni vjetar, osobito u gorskim područjima i na sjeveru s olujnim udarima. Temperatura još malo viša, bit će oko 25-26 °C.  

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još toplije uz još više sunca, a malo manje izražen vjetar. Bit će to između 26 i čak 28 °C, dakle, vrlo toplo za ovo doba godine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, a sve manje oblaka bit će postupno i u zaobalju. No, jačat će postupno jugo, do večeri već posvuda jako. Temperatura malo viša, bit će između 25 i 27 °C.  

Na sjevernom Jadranu uz jako jugo ostaje nešto oblačnije, osobito na širem riječkom području, a tmurno i dalje u dijelu Gorskog kotara. Kiša samo rijetka, a pritom na otocima znatno sunčanije. Temperatura oko 23-24 °C, u gorju malo niža.  

IDUĆIH DANA NA KOPNU 

Izražena južina potrajat će još i u petak, kada će temperatura nerijetko na kopnu ići do 28 °C, a u Slavoniji je moguća i koja tridesetica. No, u subotu stiže jedna brza i izražena promjena. Jače naoblačenje uz čestu kišu, moguće i grmljavinu, ali će nakon nje i osjetno zahladiti. Hladniji zrak stiže u nedjelju uz umjeren sjeverac i razvedravanje, a jutra će prohladna pa i hladna biti početkom idućeg tjedna.  

IDUĆIH DANA NA MORU 

Na Jadranu u petak jako jugo, a pljuskovi će se već pojavljivati na oblačnijem sjevernom dijelu. Sunčanije u Dalmaciji, ali u subotu posvuda česta kiša, lokalno obilnija uz moguće nevere. Naglo će oblake rastjerati jaka na udare olujna bura, ali će s njom i ovdje zahladiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Desetak najhrabrijih ostalo je u kućama iako sutra stiže vrhunac vodenog vala

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo