U Novom Zagrebu / Do sad ukrao 120 tisuća kuna: Uhvaćen serijski razbojnik dok je u banci spremao još jednu pljačku

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL/PUZ

Uhićen je u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati

5.12.2018.
12:22
Igor Soban/PIXSELL/PUZ
VOYO logo

Zagrebačka policija osumnjičila je 28-godišnjaka da je u protekla dva i pol mjeseca počinio pet razbojništava u kojima je uz prijetnju plinskim pištoljem i lažnom bombom ukrao 120 tisuća kuna i potom ih potrošio na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Uhvaćen je na području Novog Zagreba u blizini poslovnice banke koju je očito planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već par dana mota sumnjiva osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedom tih informacija isplanirana je "opservacija terena" te su policajci kod sumnjivca prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici RBA banke u City Centru One.

To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebalo poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen, rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović, koji je pohvalio rad policajaca iz šeste policijske postaje u Novom Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni muškarac dosad je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je poznat u određenim krugovima borilačkih sportova prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor.

Na ispitivanju je priznao nedjela, a za bombu je rekao da je lažna, odnosno da ju je je kupio u trgovini za igračke i da ju je bacio u rijeku Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na meti su mu uz banku bile dvije poslovnice pošte u sklopu trgovačkog centra po jedna ljekarna i trgovina te mjenjačnica od koje je odustao jer mu nije krenulo prema planu.

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica službe za izvršnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti rekla je da je na području zagrebačke policije u prvih 11 ovogodišnjih mjeseci ukupan broj svih nedjela smanjen za 4,5 posto.

Razriješenost razbojništava iznosi 55 posto što je porast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj policiji se nadaju da će te brojke doprinijeti porastu povjerenja građana u njihov rad, ali i demotivirati potencijalne počinitelje razbojništava.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo