stižu poticaji / Do 8000 kuna za novi bojler u nekoliko koraka: Bez ovoga ne pomišljajte na prijavu za subvenciju

Nakon potpisanog ugovora, korisnici imaju rok od 18 mjeseci za kupnju kondenzacijskog bojlera

10.6.2020.
21:13
VOYO logo

Stižu poticaji do 8000 kuna za kupnju kondenzacijskih bojlera. Fond za zaštitu okoliša objavio je javni poziv vrijedan 41 milijun kuna.

Odnosi se na građane Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije stradale u potresu. Nakon potpisanog ugovora, korisnici imaju rok od 18 mjeseci za kupnju kondenzacijskog bojlera i dostavu dokumentacije Fondu za isplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon potresa mnogim građanima treba novi bojler. Nema tople vode ni grijanja. Prijavit će se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša.

Image
šteta nakon potresa /

Zakon o obnovi Zagreba uskoro u javnoj raspravi; Štromar: 'Oko 20.000 kuna po kućanstvu trošak sanacije'

Image
šteta nakon potresa /

Zakon o obnovi Zagreba uskoro u javnoj raspravi; Štromar: 'Oko 20.000 kuna po kućanstvu trošak sanacije'

"Ne samo da moramo nabaviti kondenzacijski bojler, jer smo se do sad grijali na plinski bojler i voda i grijanje u cijelom stanu i ove stare peći plinske, nego moramo sad uvesti centralno grijanje. Baš smo zvali našeg majstora koji nam je do sad popravljao plinski bojler i rekao je neka gruba procjena od 50.000 kuna. I tih 8000 kuna je super, ali i doslovno kap u moru", rekla je Nika Alujević iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na raspolaganju je 41 milijun kuna. Pokriva se 80 posto, maksimalna subvencija je 8000 kuna.

Do plinskog kondenzacijskog bojlera nekoliko je koraka. Popunjen prijavni obrazac, dokaz vlasništva kuće ili stana, kao i onaj da je zgrada oštećena u potresu. Potrebna je ponuda, predračun ili račun instalatera/prodavatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Fonda pojašnjavaju, ako je bojler već kupljen, važno je da je račun nakon 22. ožujka 2020. godine.

"Također je potrebno dostaviti dokaz o oštećenju. Pri tome podrazumijevamo da je to atest nalaz dimnjačara, da je potrebno mijenjati sam bojler, možemo dobiti nalaz upravitelja koji će nam dokazati da je na toj zgradi oštećen dimnjak ili nalaz opskrbljivača plinom", izjavio je Mario Mihetec, voditelj Službe za energetsku učinkovitost FZOEU-a.

Nakon sklapanja ugovora i potpune dokumentacije, isplata je u roku od 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bude velik broj prijava kad potrošimo sredstva, sasvim siguran sam da će se razmotriti osiguranje dodatnih sredstva. Jedan korisnik može poslati više prijava, imamo ljude koji imaju više stanova i imaju tamo najmoprimce. Oni mogu za svaku stambenu jedinicu poslati prijavu", kazao je Mihetec.

Željko s bojlerom ima posebnu priču. Zbog njega je 2 tjedna ležao u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda je došlo do laganog podrhtavanja. Bojler je krenuo. Ja sam se instinktivno odgurnuo od bojlera i pao na leđa. Bojler bi ionako pao da ja nisam došao, ali ja sam došao u krivi trenutak i u krivo vrijeme. To se meni dešava cijeli život. Ja sam vam pegula", poručio je Željko Poparić iz Zagreba.

On do novog bojlera ne može. Za druge prijave kreća za sedam dana od devet sati. Zahtjevi koji dođu prije navedenog roka neće se razmatrati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo