Đurđa ide na Pantovčak, Čehok izlazi iz stranke

Neki dužnosnici HSLS-a već su osigurali svoj ostanak na unosnim dužnosničkim pozicijama iako je njihova stranka izašla iz vladajuće koalicije.

12.7.2010.
11:41
VOYO logo

Kako piše Jutarnji list, državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Želimir Janjić zadržat će svoju fotelju, za što je trebao podnijeti samo jednu žrtvu – ispisati se iz HSLS-a.

Đurđa ide na Pantovčak!

No, pravo iznenađenje je nekadašnja predsjednica stranke i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, koja će preseliti na Pantovčak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007100260006Kako se neslužbeno doznaje, Adlešič bi najkasnije od jeseni trebala dobiti funkciju u Uredu predsjednika Ive Josipovića, i to na mjestu savjetnice za razminiranje. Ovu informaciju Adlešič je povjerila tek malom krugu stranačkih prijatelja, dok je predsjedniku stranke i ostalim kolegama najavila da će već u ponedjeljak dati ostavku u Vladi i istog dana aktivirati svoj mandat u Saboru.

"Rekla je da ima pet ponuda. Jednu inozemnu i četiri domaće, ali da se opredijelila za drugi brijeg", kaže izvor iz HSLS-a, koji smatra kako si je Adlešič na taj način omogućila častan izlaz jer nije napustila stranku, ali je dobila funkciju kojom ostaje u vrhu političkog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njezina plaća kao potpredsjednice Vlade bila je oko 21 tisuću kuna, a savjetnička bi joj mogla biti oko 17.500 kuna.

Čehok 'seli' u nezavisne zastupnike

Đurđin stranački kolega Ivan Čehok najavio je, pak, da izlazi iz HSLS-a, te da će biti nezavisni zastupnik i podržavati Vladu. Tako si, kako tumače neki njegovi kolege, želi osigurati da Varaždin i dalje dobiva novac iz proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno je da se koaliciju može napustiti u dva dana i da se kao glavni razlog navodi to što nam je netko rekao da smo nelojalni. Pa što? U politici padaju svakakve teške riječi", izjavio je Čehok, koji smatra da je odluka o napuštanju koalicije donesena naprečac.

S posla 'leti' i Đurđin suprug Staško

Neslužbeno se saznaje da bi se Čehoku mogao pridružiti gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec. Bez državne funkcije ostat će i suprug Đurđe Adlešič, Staško, koji je član Uprave Croatia tehnički pregledi s plaćom od 20-ak tisuća kuna. Staško Adlešič posao je dobio 2006. kada je na čelu CO-a bio Hrvoje Vojković. HSLS ima još dva člana uprave – u JANAF-u i Plinacru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavio jedan visokopozicionirani član Vlade, u HDZ-u su prema liberalima odlučili biti nemilosrdni.

"Svi lete! Svi članovi uprava, pa i muž Đurđe Adlešič i svi državni tajnici koji više ne podržavaju Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007080787006 arti-201007100218006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo