SPINALNA MIŠIĆNA ATROFIJA / Djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku odradila prvi pregled u Americi. Lava bi lijek trebala primiti za 10 dana

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Žele i moraju napraviti sve potrebne pretrage, testove i naručiti lijek. Lijek putuje u jako striktnim uvjetima i svega nekoliko sati od dolaska mora biti apliciran, jer će u suprotnom završiti u smeću. Genska terapija, a Zolgensma to je, je revolucionarna, ali ne i bezazlena. Ako smo čekali do sada, još nekoliko dana je prava sitnica', poručuje majka

4.5.2023.
20:07
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Malena Lava Petrušić koja je ujedinila cijelu Hrvatsku i regiju te skupila 2,4 milijuna eura, odradila je prvi neurološki pregled u bolnici UCLA u Los Angelesu.

Lava boluje od spinalne mišićne atrofije, a kako kaže njezina majka Petra, upoznali su liječnički tim koji će djevojčicu dozirati te napravili prve krvne pretrage i titar test - čiji se rezultati još čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeću srijedu opet imamo pregled neurologa. Čekamo nalaz titar testa, a onda nas čeka doziranje Zolgensme za 10 do 13 dana", rekla je Lavina majka Petra za 24 sata.

Image
ujedinila Hrvatsku /

Mala Lava jutros krenula prema SAD-u. Roditelji: 'Ovo je velika pobijeda... Strah nas je...'

Image
ujedinila Hrvatsku /

Mala Lava jutros krenula prema SAD-u. Roditelji: 'Ovo je velika pobijeda... Strah nas je...'

Tvrdi da bi najsretnija bila da ga je Lava primila odmah, no svjesna je da i liječnici žele i moraju proći protokol koji primarno štiti Lavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žele i moraju napraviti sve potrebne pretrage, testove i naručiti lijek. Lijek putuje u jako striktnim uvjetima i svega nekoliko sati od dolaska mora biti apliciran, jer će u suprotnom završiti u smeću. Genska terapija, a Zolgensma to je, je revolucionarna, ali ne i bezazlena. Ako smo čekali do sada, još nekoliko dana je prava sitnica", poručuje majka.

Podsjetimo, Lavini roditelji pokrenuli su humanitarnu akciju "Za ratnicu Lavu - za Lavin prvi korak" i u 25 dana skupili potreban novac za lijek i liječenje, Otputovali su prije nešto više od tjedan dana,a Lava će u Americi biti minimalno četiri do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo