IZMIČE KONTROLI? / Dječak u Zagorju odbio ući u školu zbog maske, stigli i antimaskeri: Zaštitari stoje na ulazu

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Danas je jedan dječak došao u školu s roditeljima, bez maske te ga nisu pustili u školu

13.9.2021.
10:13
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Protekloga tjedna u javnost je izašla vijest kako otac Kristijan Gaćina ne želi da njegov sin nosi masku u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama jer je to "štetno za njegovo zdravlje."

Nakon toga su i antimakseri upali u školu, u cijeli slučaj morala je intervenirati i policija, a jedna spremačica se i srušila od šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UKLJUČILA SE I POLICIJA /

Otac iz Krapinskih toplica ljutit jer sinu koji ne nosi masku ne daju na nastavu: 'Smeta njegovu disanju'

Image
UKLJUČILA SE I POLICIJA /

Otac iz Krapinskih toplica ljutit jer sinu koji ne nosi masku ne daju na nastavu: 'Smeta njegovu disanju'

Jedno dijete danas došlo bez maske

Župan Željko Kolar jučer je za RTL rekao kako će danas zaštitari stajati ispred škole da se takve "svinjarije" ne bi ponovno dogodile. Bez obzira na to upozorenje, danas je jedan dječak došao u školu s roditeljima, bez maske te ga nisu pustili u školu.

Jedno policijsko vozilo cirkulira oko škole, dok na vratima škole stoje dvojica zaštitara, a u školi su dvojica policajaca u civilu. Ispred škole stoji nekoliko prosvjednika koji sve snimaju mobitelima i smiju se u lice roditelja, ali i novinara, piše RTL. Nitko od prosvjednika, kao ni roditelji ne žele dati izjavu jer smatraju da "mediji iskrivljuju istinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prosvjednici i zaštitari u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama

Zaštitari na ulazu

Sin Kristijana Gaćine danas je odbio ući u školu nakon što je ponovno upozoren da je maska obavezna na ulazu. Maske se u toj školi moraju nositi samo na hodnicima i u zajedničkim prostorijama, ali ne i u učionicama.

"Danas su prosvjednici doveli učenika u školu, koji je ušao, ali na zamolbe da je u školi u zajedničkim prostorima potrebno nositi masku, odbio je ući u školu i samovoljno je izašao iz nje. Zaštitari ne stvaraju teškoće nikom pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom se moraju baviti institucije koje su za to zadužene", rekao je ravnatelj škole Samson Štibohar za Zagorje International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvašići su u petak išli doma plačući

Kaže i kako je jutros stigao i tim psihologa za pružanje psihološke pomoći djelatnicima kojima je prouzročena šteta, a onda će se utvrditi situacija s učenicima koji su nazočili ulasku nasilničke horde i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje.

"Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, mnogi prvašići su u petak išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije. Vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u narednom periodu, da se šteta svede na najmanju moguću razinu", objasnio je ravnatelj škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo