Djeca koja su izbačena iz stana ne prestaju plakati

'Neven je kroz prozor gledao kako nam ruše kuću.

22.10.2010.
0:38
VOYO logo

Deložacija je najviše potresla Nevena (14). U šoku je nakon što su ga s bratom Markom (10), sestrama Valerijom (12) i Nikolinom (4) te mamom Sonjom Cvetnić doslovno izbacili na ulicu iz kuće u Ulici grada Mainza u Zagrebu.

Uplašenim mališanima i njihovoj majci prvu noć pomogla je njihova kuma koa živi u istoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sonji su se javili mnogi ljudi koji joj žele pomoći i nude joj smještaj na dan ili dva.

"Zahvalna sam im, ali djeca se nikad neće smiriti budu li se neprestano selila. Treba mi stalan smještaj", kaže za 24sata zabrinuta Sonja koja je posljednjih godina proživjela četiri pokušaja deložacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri puta pokušala je, kaže, dobiti gradski stan. Prva dva puta je stigla odbijenica, a zadnji put odgovora nije bilo. Kućicu u kojoj su živjeli pomogla im je renovirati udruga Mali zmaj. Početkom godine u akciji je sudjelovalo 200 volontera.

Iz državnih i gradskih institucija Sonji se, kaže, nitko nije javio, a jedino stalno zovu djelatnici Centra za socijalnu skrb. Tvrdi da joj žele oduzeti djecu i to zbog nekakvih lažnih prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do deložacije obitelji Cvetnić je došlo jer tvrtka Stanograd polaže pravo na zemljište i kuću, čiji je prvi vlasnik bio pokojni Edi Pompe. Sonja tvrdi da je Pompe njoj i djeci dopustio da žive na toj adresi u zamjenu za brigu o njemu do njegove smrti.

Prethodni članak:

arti-201010200532006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo