DJECA KLIKTALA PREMIJERU, MAJKE LJUTITE / Malim Splićanima rečeno da skandiraju ‘HDZ! HDZ!’ dok prolazi Plenković

Image
Foto: Screenshot RTL

Na konferenciji su novinari pitali premijera je li netko organizirao dolazak djece te ih uputio da veselo kliču ‘HDZ! HDZ!

27.5.2021.
20:24
Screenshot RTL
VOYO logo

Djeca u Splitu danas su skandirala “HDZ! HDZ!”. Dogodilo se to kada je oko 20 dječaka u plavim majicama s natpisima NK Galaxy dočekalo povorku HDZ-a skandirajući u čast te stranke.

Na čelu “povorke” bio je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković koji je danas boravio u Splitu pa pružio podršku kandidatima stranke za gradonačelnika i župana na lokalnim izborima. Djeca su počela klicati za vrijeme Plenkovićeve presice u središtu Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji su novinari pitali premijera je li netko organizirao dolazak djece te ih uputio da veselo kliču “HDZ! HDZ!” na što je Plenković odgovorio da mu je drago što su tu djeca, no da ne zna je li njihov dolazak organiziran. “Što se tiče navijanja, želimo da navijaju za Hajduk”, rekao je šef HDZ-a.

Majke djece nezadovoljne događajem

Roditelji su djecu doveli na Prokurative jer su im organizatori turnira Dalmatinko Kup kazali da će tamo biti i bivši nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rečeno im je da će Ćiro podijeliti Hajdukove dresove i lopte. Ćiro je zaista i došao te je neko vrijeme proveo u društvu malih nogometaša.

Kada je došao premijer odigrao se sporan dio priče. Index piše da je djeci netko rekao da viču “HDZ! HDZ!” i da su dvije majke dječaka koji su premijeru skandirale ljute i nezadovoljne onim što se dogodilo. Majka koja se javila Dalmatinskom portalu također je ljuta, a razlog revolta je što se djecu stavlja u politički kontekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjeli smo premijera, netko je rekao nešto u stilu: ‘Evo ovih iz HDZ-a’ i djeca su sama počela vikati ‘HDZ, HDZ…’ Nije im to nitko rekao, to je bilo spontano, a mi smo im rekli da prestanu i maknuli ih sa strane”, ispričala je majka za Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo