SPREMAN SNOSITI SANKCIJE / Đakić nakon sramotne objave na Facebooku: 'Gadim se sam sebi. Mnogi su mi prijetili'

Image

Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu i ispričao se, policija ga je uhitila

14.1.2019.
19:30
VOYO logo

Gadim se sam sebi, najradije bih sebe kaznio za ovo što sam učinio, rekao je Ivan Đakić (22) za 24sata komentirajući svoju objavu na Facebooku za pravoslavni Božić.

Ivan Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima'  srbićima sretan božić". Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu i ispričao se, policija ga je uhitila. HDZ, iz kojeg se Đakić isčlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Mnoge su mi prijetnje upućene, zbog toga sam promijenio broj mobitela, prijete mi, pa sam zbog toga oprezan", rekao je Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmislio sam o svojem postupku isti tren nakon što sam stisnuo objavu na Facebooku. Javila mi se mama i svašta mi napisala u vezi s tom slikom. Meni je iskreno žao, nisam nacionalist i nije mi bila namjera potaknuti nikoga na bilo kakvu mržnju ili nasilje. Poznat sam kao veliki šaljivac i to je bila čista šala. Moj profil je privatan i mogu ga vidjeti samo moji prijatelji, oni koje prihvatim. Znam tko je poslao tu fotografiju na Forum mladih SDP-a, to će se istragom utvrditi i vjerujem da će i oni biti pozvani da daju izjavu, ali kad ja kažem kako je do objave došlo i koja je bila namjera, mislim da će se na to drukčije gledati. Ovo je isključivo rat SDP-a protiv mog oca Josipa. Ponavljam, nisam nacionalist, tako nisam odgojen, a i moja majka je druge vjere", sa žaljenjem je zaključio Đakić.

Za ovo kazneno djelo prijeti mu do tri godine zatvora. Đakić kaže da je spreman nositi sankcije, ali se ipak nada da će dobiti kaznu rada za opće dobro odnosno novčanu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo