'OD MLADIH PREMA MLADIMA' / Divna gesta srednjoškolca: Razveselili ga stipendijom, a on ju proslijedio dalje. 'Njima je potrebnije, i oni žele, kao i mi...'

Image
Foto: HRT/Screenshot

Ovo je, ujedno, i prva donacija mlade osobe koja se samoinicijativno odrekla onoga što je zaslužila, a koja je pripala Domu Ruže Petrović

19.12.2023.
8:31
HRT/Screenshot
VOYO logo

Umjesto za svoje potrebe, pulski srednjoškolac koji je dobio stipendiju iz humanitarne akcije Zlatna ribica, odlučio je novac donirati, kako je kazao, onima kojima je potrebnije. Želio je ostati anoniman, a svoju stipendiju proslijedio je štićenicima Doma Ruža Petrović, prenosi HRT.

"Zato što njima najviše treba, oni se žele isto školovati kao i mi koji imamo uvjete, žele ići na fakultet, žele u srednju školu, a možda nemaju novaca za to, pa ovo je neki mali dio koji može barem jednoj osobi pomoći", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedna od najvećih božićnih želja...'

Ovo je, ujedno, i prva donacija mlade osobe koja se samoinicijativno odrekla onoga što je zaslužila, a koja je pripala Domu Ruže Petrović.

Image
UGRIJALI SU IM DUŠU /

Umjesto mikrofona - kuhače i pregače! RTL-ovci u Pučkoj kuhinji posluživali jela: 'Nedostaje im razgovor, briga...'

Image
UGRIJALI SU IM DUŠU /

Umjesto mikrofona - kuhače i pregače! RTL-ovci u Pučkoj kuhinji posluživali jela: 'Nedostaje im razgovor, briga...'

"Iznos je 500 eura, što je jedan lijepi iznos i nekako smo se dogovorili da bi to usmjerili prema našoj studentici, našoj korisnici koja nam studira na drugoj godini u Zadru. Od mlade osobe opet prema mladoj osobi, mislim da je to baš dobro usmjerena donacija", kazala je je Davorka Belošević, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada su dodijelili 14 učeničkih stipendija, kao i šest stipendija za korištenje laboratorija za automatizaciju robotike koje je rovinjskoj Srednjoj školi Zvane Črnja dodijelio Tehnički fakultet Pula. Inicijator cijele akcije je Sven Maričić, izvanredni profesor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

"Evo, danas smo svjedočili i 21. stipendiji. Mislim da je to jedna od najvećih božićnih želja koja se realizirala", zaključio je Maričić, a u planu su i nove akcije Zlatne ribice koje bi mnogima mogle uljepšati ovo božićno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL-ovci mikrofone zamijenili kuhačama u Caritasovoj pučkoj kuhinji: Evo kako se u kuhinji snalaze Tomo, Ana, Damira

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo