'SVEUČILIŠTE MORA BOLJE' / Divjak: 'Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu sustavu znanosti i visokog obrazovanja'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja u tehničkoj Vladi oglasila se o situaciji vezanoj za Filozofski fakultet u Zagrebu

9.7.2020.
13:45
RTL / PIXSELL
VOYO logo

''Akademske klike uništavaju sustav znanosti i visokoga obrazovanja i na to stalno upozoravam. Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu sustavu znanosti i visokog obrazovanja, ali članovi Senata trebaju preuzeti odgovornost i usmjeravati Sveučilište tako da daje podršku izvrsnima, onima koji mogu doprinijeti razvoju Sveučilišta i kvaliteti znanosti i obrazovanja. Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije. Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama. Sveučilište mora bolje'', poručila je Blaženka Divjak.

Mnistrica znanosti i obrazovanja u tehničkoj Vladi Andreja Plenkovića, podsjetimo, ne kani ostati u politici te je ranije najavila da se vraća akademskoj karijeri.

Njezina reakcija odnosi se na najnovija zbivanja na Sveučilištu u Zagrebu. Naime, studenti i sudentice te profesori i profesorice zagrebačkog Filozofskog fakulteta prosvjeduju protiv odluke rektora Damira Borasa o suspenziji dekanice Vesne Vlahović-Štetić, a podršku joj je pružio i Neven Jovanović kojemu je Senat Sveučilišta u travnju odbio dati suglasnost za imenovanje na dužnost dekana, za što ga je predložilo Vijeće Filozofskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVIŠENE TENZIJE /

Prosvjed na Filozofskom fakultetu! Rektor Boras na kontroverzan način smijenio dekanicu Vlahović Štetić

Image
POVIŠENE TENZIJE /

Prosvjed na Filozofskom fakultetu! Rektor Boras na kontroverzan način smijenio dekanicu Vlahović Štetić

Studenti i studentice se, vrlo je izgledno, pripremaju na organizaciju plenuma koji bi se, zbog epidemioloških uvjeta, mogao održati na otvorenom, na parkiralištu ispred Filozofskog fakulteta. Danas bi se trebao održati pripremni sastanak plenumske radne grupe za tehnikalije pa se održavanje plenuma može očekivati u narednim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj će članovi glasati o suspenziji dekanice Vlahović-Štetić zakazana je za utorak, a Fakultet političkih znanosti, kako javlja Telegram, kani u ponedjeljak održati izvanrednu sjednicu svog Fakultetskog vijeća oko situacije na Filozofskom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo