igraju se da zaborave gdje su /

Dirljiva scena: iscrpljena djeca u Tovarniku crtaju kuće jer im nedostaju njihovi domovi

Image
Foto: Vijesti.hr

Organizacija 'Save the children' djeci je organizirala igraonicu. Djeca uglavnom crtaju kuće jer im nedostaju njihovi domovi. Umorna su, isrpljena i igraju se da zaborave gdje su

20.9.2015.
14:26
Vijesti.hr
VOYO logo

Iako je u Tovarniku bitno pala temperatura i prije podneva je počela padati kiša, djeca koja zajedno s roditeljima čekaju autobuse vrijeme krate crtanjem.

Naime, organizacija Save the children djeci je organizirala igraonicu. Djeca uglavnom crtaju kuće jer im nedostaju njihovi domovi. Umorna su, isrpljena, ali igraju se i druže s volonterima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko željezničkog kolodvora u Tovarniku u nedjelju prijepodne bilo je više od dvije tisuće migranata, iako se neprestano odvoze autobusima i vlakovima prema graničnim prijelazima s Mađarskom.

Samo u subotu iz Tovarnika je prema mađarskoj granici otišlo 28 autobusa s oko 1.500 migranata te vlak s oko tisuću osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to mjesto na hrvatsko-srbijanskoj granici skupine migranata i dalje pristižu iz brojnih smjerova preko polja i kukuruzišta. Namjera im je da preko Hrvatske stignu do neke od zapadnoeuropskih država.

S obzirom na najavljeno pogoršanje vremena, u Tovarniku traje gradnja velikog šatorskog naselja koje će moći prihvatiti oko 5000 izbjeglica. Kiša se u istočnoj Slavoniji očekuje poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo